До Луцька приїхав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

До Луцька приїхав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Сьогодні, 2 травня, Волинську обласну клінічну лікарню відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він приїхав до Луцька, аби оглянути введений в експлуатацію ангіограф, закуплений минулого року за державні кошти.

Про це повідомляє Волинська ОВА.

Дороговартісне обладнання призначене для візуалізації та подальших оперативних втручань на серцево-судинній системі. Зокрема, ангіограф дозволяє з найменшим рентгеним навантаженням на пацієнта та лікаря провести оперативне втручання з хорошою візуалізацією проблеми й відповідно хорошим результатом. Як розповів головний лікар медзакладу Олександр Дудар, це обладнання, на якому пріоритетно лікуватимуть інфаркти.

Міністр охорони здоров’я України зауважив, що необхідно, аби пацієнти знали, що є центри, які лікують при інфарктах, інсультах, і в них є необхідне для того, щоб безплатно надати якісну медичну допомогу.

«Ми повинні зараз зробити все можливе, аби люди потрапляли у ці лікарні. Маємо статистику пізніх звернень, при яких важко допомогти. Пізні звернення призводять до інвалідизації людей та подальших проблем в родинах. Тому вчасні звернення до лікарні в більшості випадків дають позитивний результат. Жодних неформальних платежів не повинно бути», - сказав Віктор Ляшко.

Також посадовець додав, що держава продовжуватиме допомагати медзакладам із дороговартісним обладнанням, адже три роки реформи показали, що не завжди органи місцевого самоврядування можуть закупити необхідне технологічне устаткування, яке рятує життя.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Острозькій академії відкрили експозицію загиблого волинського фотографа Максима Бурди
Наступна новина У Ковелі попрощалися з двома Героями, які віддали життя за Україну. ФОТО
Останні новини
Схожі новини