До потопу люди не вживали м'яса і жили 900 років, - Блаженніший Митрополит Онуфрій. ВІДЕО

До потопу люди не вживали м'яса і жили 900 років, - Блаженніший Митрополит Онуфрій. ВІДЕО

Скоромна їжа, до якої ми звикли, не є природною для нас, найбільш корисна їжа для людини – рослинного походження.

У своїй проповіді у перший день читання Великого Покаянного Канону Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви із закликом знайти для себе правильну міру посту і молитви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Читати також: Великий піст-2018: календар харчування по днях і рецепти страв

«По милості Божій, дорогі брати і сестри, ми вступили у Святу Чотиридесятницю. Ми розпочали Святий і Великий Піст», – сказав Предстоятель.

Він зазначив, що під час посту людина особливо інтенсивно працює над відновленням зруйнованого гріхом образу Божого у собі і дуже важливо знайти свою індивідуальну міру вживання їжі і молитовного подвигу у цей час.

«Земне життя так влаштоване, що все, що ми тут нажили, ми залишаємо, і беремо з собою тільки духовний скарб, який ми зуміли зібрати за допомогою посту і молитви. Найактивнішим періодом по відновленню образу Божого в людині є час Святого і Великого Посту, – підкреслив Його Блаженство і додав.

– Проте ми повинні себе вести розважливо і обережно, підшукуючи ліки, які не стали б тим тягарем, що нас зламає, але стали б засобом нашого зцілення».

Читати також: Великий піст 2018: дата та традиції дотримання

При цьому Архіпастир наголосив, що скоромна їжа, до якої ми звикли, не є природною для нас, найбільш корисна їжа для людини – рослинного походження.

«До потопу люди не вживали м’ясної їжі взагалі і вони жили набагато довше, ніж ми з вами. Адам прожив 930 років, інші жили у середньому 900 років. У них їжею була різні трави і плоди дерев – і цього було достатньо, щоб бути міцними тілом і здоровими, щоб прожити близько тисячі років», – сказав Митрополит Онуфрій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 20 лютого: євро дешевшає, долар – ні
Наступна новина Під Ковелем перевернувся інкасаторський автомобіль. ФОТО
Останні новини
Схожі новини