«Це зібрання є об’єднанням розкольників», - в УПЦ зробили заяву про Єдину помісну церкву

«Це зібрання є об’єднанням розкольників», - в УПЦ зробили заяву про Єдину помісну церкву
Митрополит Онуфрій. Фото: УПЦ

В Українській православній церкві відреагували на Об’єднавчий собор, на якому ухвалили рішення про створення в Україні Помісної церкви.

Звернення ухвалили на позачерговому засідання Священого Синоду, – повідомляють у Синодальному інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ. 

«Це зібрання є об’єднанням розкольників і до Української Православної Церкви не має жодного відношення. Для нашої Церкви по суті нічого не змінилося, оскільки розкольники так і залишилися у розколі, а Українська Православна Церква залишається істинною Церквою Христовою в Україні.

Ніхто у світі не піддає сумніву дійсність єпископських та священицьких рукоположень духовенства Української Православної Церкви і благодатність звершуваних у нашій Церкві Таїнств, чого не можна сказати про новостворену структуру», – йдеться у зверненні. 

Зазначається, що через участь двох архієреїв УПЦ в Об’єднавчому соборі Священний Синод звільнив від управління єпархією та наклав заборону в священнослужінні на Преосвященного митрополита Вінницького і Барського Симеона, а також заборонив у священнослужінні Преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра

Нагадаємо, главою новоствореної церкви став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як прикрашають ялинку біля Луцькради. ФОТО
Наступна новина Вибирають нового директора Волинського краєзнавчого музею
Останні новини
Схожі новини