«Добре там, де нас нема»: чи варто шукати кращої долі за кордоном?

«Добре там, де нас нема»: чи варто шукати кращої долі за кордоном?

Перед тим, як їхати в іншу країну на роботу, експерти радять  детально вивчити її культуру і, насамперед, впевнитись чи дійсно варто це робити.

Як стверджують психологи, українцям важко адаптуватись у іншій країні, особливо, якщо у них там немає ні рідних, ні друзів, інформує УНІАН.

"Окрім завищених очікувань, найчастіше у наших заробітчан виникають проблеми через мовний бар`єр, відчуття меншовартості та дискримінацію за національною ознакою", – коментує психолог Наталія Кухтіна.

За різними підрахунками протягом останніх 25 років за кордон виїхало від 7 до 10 мільйонів українців. Проте далеко не кожному вдалось там пристосуватись через ряд причин, таких як місцевий менталітет або ж ставлення до іноземців. 

Економісти стверджують, щороку через трудову міграцію Україна втрачає до 10 мільярдів доларів. На сьогодні у банківському та секторі телекомунікацій брак кадрів сягає 80 %, а у сфері атомної енергетики та електроніки – 90 %.

Масово мігрують за кордон фахівці у галузях науки, технологій та інженерії. Зараз в Україні спостерігається навіть брак аграріїв та звичайних робочих рук.

Експерти зазначають, що збудувати кар’єру можна і в рідній країні. Адже зробити її на чужині майже нереально. Тому заробітчанам, які повертаються додому доводиться починати професійне життя з початку. Більше того, втрачається перспектива пенсійного забезпечення.

Політологи зазначають, що кошти, які заробітчани отримують за кордоном ідуть на підтримку родичів, але водночас вони забувають про перспективу пенсійного забезпечення і зовсім не працюють на це.

Тому перед тим, як шукати кращих можливостей деінде, експерти радять детально все зважити та подумати чи варто взагалі це робити.


Фото: ілюстративне, джерело: politeka.net
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ветеран УПА з Волині отримав грамоту Верховної Ради
Наступна новина Смертельна ДТП на Волині: авто перетворилося на купу брухту. ФОТО
Останні новини
Схожі новини