Дохід від продажу будинку, що розташований на межі двох земельних ділянок, не оподатковується

Дохід від продажу будинку, що розташований на межі двох земельних ділянок, не оподатковується

Дохід, отриманий платником податку від продажу житлового будинку, що оформлений різними державними актами і перебуває у власності понад три роки, не оподатковується, повідомляє ДФС у Волинській області.

Про це повідомляється на офіційному сайті.

Також дохід, отриманий платником податку від продажу однієї земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі і перебуває у власності понад три роки, не оподатковується.

Водночас дохід, отриманий від продажу інших земельних ділянок, які перебувають у власності понад три роки, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%, виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі – продажу, але не нижче експертної грошової оцінки такої земельної ділянки.     

 Згідно з п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу України, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їхньої частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), земельної ділянки, що не перевищує норм безоплатної передачі, визначеної статею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

Фото: ілюстративне

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Місцеві громади Волині отримали в розпорядження на 26,3 відсотка більше надходжень
Наступна новина Курс валют на 10 квітня: після великодніх вихідних валюта впала у ціні
Останні новини
Схожі новини