Дружина військового з Луцька виготовила понад три тисячі окопних свічок

Дружина військового з Луцька виготовила понад три тисячі окопних свічок

Лучанка Юлія Степаненко разом з однодумцями виготовила та передала військовим понад три тисячі окопних свічок. До волонтерства підштовхнули життєві обставини – чоловік Юлі добровільно служить в ЗСУ. За його потребами, каже, зрозуміла, наскільки важливе тепло в окопах.

Про це повідомляє Суспільне.

"Декілька таких свічок за ніч горіння просушували повністю бліндаж. Разом з бліндажем був і сухий одяг", – розповідає Юлія.

Перші свічки лучанка робила вдома, але обсяги зростали. Згодом з’явилася майстерня, а потім і власний логотип – вогняна качка.

Окопні свічки із логотипом, цитатами та висловами відомих українців, каже Юлія, підіймають бойовий дух військових. Гроші на парафін команда Юлії збирає донатами. Нещодавно вдалося придбати 100 кілограмів парафіну.

"Підшукуємо матеріал якісний, хороший, тому що працюємо ми, в першу чергу, на якість, а не на кількість. Цей парафін не повинен диміти, коптіти, якісь випари зайві давати, тому що цим дихають наші військові", – каже лучанка.

Загалом, за словами волонтерки, виготовляти свічку нескладно. Цьому вона вчить студентів, учнів шкіл та вихованців Палацу учнівської молоді. Додає, що дітям важливо знати, чим вони можуть допомогти військовим та наблизити перемогу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після уроків – за швейну машинку. У волинському селі вчителі шиють військовим плащі і «розгрузки»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські піротехніки за день знешкодили 27 вибухонебезпечних предметів на Донеччині
Наступна новина Для воїнів 14-ї бригади з Луцька передали 2000 пар зимового взуття і форми. ФОТО
Останні новини
Схожі новини