Волинянка в Естонії організувала виготовлення окопних свічок

Волинянка в Естонії організувала виготовлення окопних свічок

Любешівка Оксана Максимчук нині живе в Естонії. Перебуваючи на чужині, волинянка намагається усіляко бути корисною Україні. Організувала там однодумців на хорошу й потрібну справу – виготовлення окопних свічок.

Розпочалося все з того, розповіла Оксана газеті Нове життя, що до неї зателефонували родичі з Івано-Франківська, які активно займаються їх виготовленням, і запитали, чи не могла б вона в Естонії знайти парафін, позаяк обороти великі, а матеріалу постійно не вистачає. 

«Я відразу вирішила написати в естонські групи пост про окопні свічки і допомогу. Відгукнулося доволі багато людей. Тож, крім того, що мені допомогли дістати парафін (частина якого, до речі, поїхала на Любешів для Олени Набойчик), люди запитували, куди приходити, аби допомогти хоч чимось для України. І одного дня мені написала естонка, що дуже хоче допомогти і підтримати. Тому ми відразу вирішили взятися за цю справу», – розповіла Оксана Максимчук.

Працюють небайдужі українки та українці, котрі наразі проживають в Естонії, а також місцеві жителі у вільний від роботи час. Наші співвітчизниці приходять із дітками, які теж допомагають робити свічки, а ще малюють малюнки для воїнів, аби підтримати їхній моральний дух.

«Орієнтовно робимо десь 350-400 свічок за день, усе залежить від матеріалу. Підключили декілька ресторанів, які мають змогу забезпечити нас картоном та залишками свічок. Я просто дивуюся з людей, які приносять багато нових свічок (викуплюють у магазинах всі) або оптом купують корм для котиків, щоби скоріше баночок назбирати для заливання. Ці люди просто неймовірні! Та й уся Естонія неймовірна. Адже має таких сусідів, майже 70% жителів російськомовні, корінних мало, але у Талліні майорять скрізь українські прапори! Ця підтримка дуже надихає і робить усе сильнішою віру в те, що перемога наша не за горами», – зізнається пані Оксана.

А ще вона щиро вдячна закордонним друзям, адже багато естонців допомагають як грішми, так і гуманітарною допомогою для України.

Наразі уже й не злічити, скільки свічок, виготовлених в Естонії, привезено в Україну. Але те, що вони точно стали у нагоді нашим воїнам, підтверджують подяки, котрі бійці оприлюднюють у соціальних мережах, публікуючи фото-підтвердження. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Інколи нас сварять за те, що виїхали, «зрадили» місто». Ангеліна Бескурна з Балаклії

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Після роботи додому не йдуть: на волинському підприємстві роблять і відправляють на фронт буржуйки
Наступна новина На Сході під час виконання бойового завдання помер Захисник з Волині
Останні новини
Схожі новини