ДСНС спростувала інформацію про масштабні пожежі в зоні ЧАЕС

ДСНС спростувала інформацію про масштабні пожежі в зоні ЧАЕС

Масштабні лісові пожежі у зоні Чорнобильскої АЕС не підтвердилися. Як свідчать супутникові знімки, пожежі та загорання в зоні відчуження, відсутні.

Про це ДСНС повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова учора повідомила, що в районі ЧАЕС через бойові дії горить понад 10 тисяч гектарів лісів, зафіксовано 31 пожежу, що спричиняє підвищений рівень радіоактивного забруднення повітря.

«У зв'язку з поширенням неправдивої інформації у соціальних мережах та у низці ЗМІ щодо масштабних пожеж у Чорнобильській Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомляє: станом на 7:57 28 березня, відповідно до даних супутникових знімків викидів тепла та їх потужностей, пожежі та загорання в Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення відсутні. Будь ласка, не поширюйте не перевірену інформацію та слідуйте за повідомленнями лише в офіційних джерелах!», – йдеться у дописі рятувальників. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині спіймали 7 п’яних водіїв. Їхні авто можуть передати ЗСУ
Наступна новина Ворог стягує сили для відновлення наступу, - зведення Генштабу
Останні новини
Схожі новини