У Луцьку на меморіалі вшанували пам'ять загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС

У Луцьку на меморіалі вшанували пам'ять загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС

У Луцьку біля пам’ятного знаку "Жертвам Чорнобиля" на меморіальному комплексі "Вічна Слава" вшанували пам’ять усіх, хто загинув під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомив кореспондент Суспільного.

На меморіал прийшли ліквідатори, волиняни, рятувальники та представники влади. До пам’ятного знаку поклали квіти, загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Серед учасників заходу – Світлана Зимницька. У 1986 році жінка евакуювалася із міста Прип’ять на Волинь. Суспільному розповіла: до аварії працювала на Яновській нафтобазі, інспектором відділу кадрів.

"Нам сказали: йдіть додому, візьміть найнеобхідніше на три дні. А надворі діти стоять і ніхто не знає, що робити. Спочатку ми прийняли це, навіть, несерйозно. Ми виїхали звідти своєю машиною", – пригадала Світлана Зимницька.

Як розповів голова громадської організації "Союз інвалідів Чорнобиля Волині" Ігор Кухтей, у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь 3,5 тисячі волинян, із них залишилося в живих понад 1,5 тисячі.

Читайте також: «Позаочі люди називали «смертниками», – ліквідатор аварії на ЧАЕС з Волині ділиться спогадами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За незалежність України на Херсонщині загинув військовий з Волині
Наступна новина У Білорусі з росіянами проводять спільне тренування військово-повітряних сил
Останні новини
Схожі новини