ДТП з «євробляхами»: як отримати компенсацію. ВІДЕО

ДТП з «євробляхами»: як отримати компенсацію. ВІДЕО

Негода в Україні за добу призвела до понад тисячі ДТП по всій країні. Учасниками багатьох аварій стали авто на єврономерах, водії яких часто не мають навіть страхового поліса.

Як діяти українським водіям у разі ДТП з автомобілями на європейській реєстрації, розповів в ефірі ObozTV глава Асоціації страховиків України Леонід Хорін.

За його словами, якщо у водія євроавто немає поліса «автоцивілки», тоді потерпілий може висунути йому вимоги у вигляді звичайного цивільного позову, без участі страхових компаній.

«Взяти прізвище цього водія, техпаспорт, всі необхідні документи, і на підставі цих документів подавати до суду вимогу про компенсацію збитків», – пояснив Хорін.

«Якщо у водія на єврономерах є поліс «автоцивілки», тоді в дію вступає його страхова компанія, і звичайним порядком починається процес розгляду питань компенсації постраждалій стороні”, – додав він.

Експерт також зазначив, що в разі, якщо євроавто втече з місця ДТП, розшукати його і відшкодувати збиток буде вкрай проблематично.

«У таких випадках у водія постраждалої машини залишається шанс, якщо був поліс КАСКО, було застраховане «залізо». Тоді водій може пред’явити вимогу до своєї страхової компанії компенсувати збиток, навіть якщо винуватець ДТП з місця події зник», – пояснив він.

При цьому Хорін зазначив, що водії євроавто можуть страхувати свої машини в Україні на загальних підставах: «Жодної різниці немає. Приходить водій у страхову компанію, у нього є машина, хоче застрахувати… Навіть якщо не він власник – все одно може застрахувати».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Супрун заявила, що перець сприяє схудненню
Наступна новина Назвали претендентів на головний храм незалежної УПЦ
Останні новини
Схожі новини