Супрун заявила, що перець сприяє схудненню

Супрун заявила, що перець сприяє схудненню

Глава Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про корисні властивості перцю.

Цим вона поділилася у Фейсбуці.

«Про всяк випадок зазначу, що прянощі не є ліками. Попри їхню користь, поки не існує клінічних доказів успішного використання приправ безпосередньо для лікування. До прикладу, протипухлинні ефекти деяких прянощів були доведені, але лише в лабораторних умовах. На тваринах чи людях наразі такі дослідження не проведені на належному рівні», – йдеться у повідомленні. 

Пряне насіння, кора, листя чи коріння рослин містять численні органічні сполуки. Це поліфеноли, катехіни, ефірні олії, кислоти й пігменти. Більшість із них має біологічну активність.

«Прянощі мають здатність впливати на виділення ферментів та слизу шлунково-кишковим трактом. Вони діють на стан кишкової мікрофлори, що залучена до регуляції нашої ваги. Наприклад, перець чилі та куркумін мають позитивний вплив на бактерії кишківника та як наслідок — здатність схуднути», – написала Супрун.

Вона додала, що гострі спеції також впливають на відчуття ситості та апетиту. В дослідженнях деяких вчених виявлено, що люди споживають менше гострої їжі і водночас менше калорій. Проте часом навіть невелика кількість гострої їжі може викликати бажання солодкого чи жирного.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому варто пити апельсиновий сік щодня
Наступна новина ДТП з «євробляхами»: як отримати компенсацію. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини