Двоє американських добровольців зникли безвісти в Україні. Вони можуть бути в полоні окупантів

Двоє американських добровольців зникли безвісти в Україні. Вони можуть бути в полоні окупантів
Фото: Gleb Garanich (Reuters)

Двоє американців, які борються на Харківщині на боці українських військ проти російської армії, що вторглася в Україну, тиждень не виходять на зв’язок і можуть бути в російському полоні. 

Про це повідомило «Радіо Свобода» з посиланням на слова рідних та товариша одного з бійців американському каналу CNN.

Це 39-річний Алекс Джон-Роберт Друке з Таскалуса, штат Алабама, та 27-річний Енді Тай Нгок Х’юїн із Хартселла того ж штату.

Товариш одного з бійців на правах анонімності розповів, що їхній підрозділ у складі 92-ї механізованої бригади 9 червня був у районі села Ізбицьке.

За його словами, двоє американців зникли під час бою. Наступного дня в повідомленні російського пропагандистського каналу в Telegram стверджувалося, що під Харковом були взяті в полон двоє американців.

Бані Дрюке, матір Алекса, сказала CNN, що, можливо, вони в полоні, хоча це не підтверджено.

За її словами, посольство США в Україні не змогло перевірити, чи її син захоплений у полон військ рф, але дипломати з нею на зв’язку.

Наречена Х’юїна Джой Блек сказала CNN, що варіант полону не виключений, але і підтвердження цьому немає.

Представник Держдепартаменту США заявив у середу, що їм «відомо про непідтверджені повідомлення щодо двох громадян США, захоплених у полон в Україні».

«Ми уважно стежимо за ситуацією та перебуваємо в контакті з українською владою», – сказав представник Деждепу.

Напередодні Білий дім заявив, що не може підтвердити ці повідомлення, однак координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що «якщо це правда, ми зробимо все можливе, щоб вони благополучно повернулися додому».

Востаннє, як кажуть родичі американських бійців, вони спілкувалися із ними 8 червня.

Раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що всі іноземці, які воюють у складі Збройних сил України, є військовослужбовцями ЗСУ, мають правовий статус комбатантів і в полоні користуються правами військовополонених.

Це означає, що за міжнародним гуманітарним правом щодо них заборонене насильство, залякування та негуманне поводження.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент США Джозеф Байден заявив, що Сполучені Штати Америки продовжать допомагати Україні, нададуть ракетні системи й боєприпаси, але не будуть ані затягувати війну, ані тиснути на Київ, щоб він пішов на поступки росії. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новонародженим на Херсонщині насильно вписують «громадянство РФ»
Наступна новина У Луцьку патрульні зупинили п'яну водійку Nissan
Останні новини
Схожі новини