«Дякую вам, комсомольці, за досвід»: священик з Волині дав інтерв'ю московському радіо

«Дякую вам, комсомольці, за досвід»: священик з Волині дав інтерв'ю московському радіо
Священик Іван Сидор. Фото - зі сторінки Івана Сидора у Facebook

Священик із Волині Іван Сидор розповів, як йому довелося давати інтерв’ю московському радіо «Комсомольская правда». У результаті, каже, вкотре переконався, що Росія – країна, яка живе у тотальній брехні.

Своїм «новим досвідом» він поділився у Facebook

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинський священик сповідав сім'ю Порошенка. ФОТО

«Хочу поділитися новим досвідом.

Зателефонували мені сьогодні з радіо "Комсомольська правда" (Москва). Попросили сказати декілька слів про майбутнє автокефальної Української Православної Церкви. Звісно, погодився - хотів щоб і в Росії почули, що Українська Церква прагне миру, єдності і хороших стосунків з іншими Церквами. З поваги до російськомовної аудиторії, а також, щоб мої слова були зрозумілими для всіх говорив на "общепонятном", російською.

Та замість обіцяного дати мені можливысть висловитись про майбутнє Церкви, уже в прямому ефірі почали ставити провокативні питання. Наприклад: "Чомему я, русскоговорящая (журналіст - авт.), не могу ввойти помолится в ПЦУ?", "Почему презирают русскоговорящих?", "Почему Филарет Патриарх?", "За что Филарету дали Героя Украины" і навіть таке: "Зачем вам автокефалия? Вы не можете Бога поделить?" та інші...

До слова, спілкуючись зі мною завжди казали "Так называемая Православная Церковь Украины", а мене називали - "так называемый священник ПЦУ". Добре, що хоч за людину живу визнають :)

Коли я відповідав, мене постійно перебивали, коли відповіді були надто переконливими - просили зачекати на лінії, вставляли рекламу. Наприклад на питання "Зачем вам автокефалия?" відповів: "А навіщо Російській Церкві автокефалія? Навіщо Росії незалежність? Навіщо Росії президент? Так само і у нас. Україна така ж сама незалежна країна як і Росія. І Церква в Україні має бути і вже є така ж сама незалежна як в Росії".

Коли прощалися не дали сказати слова, навіть попрощатися, а вчергове вилили чергову порцію власних фантазій про "так называемую ПЦУ".

Дякую вам, комсомольці, за цей досвід. Я вкотре переконався, що країна живе в тотальній брехні, бо самі ж журналісти не можуть виконати найпростійшого - дотримати свого слова», – написав Іван Сидор.

Іван Сидор – син протоієрея Андрія Сидора, який є деканом Горохівського деканату та настоятелем Свято-Возенесенького храму у райцентрі.г

Став відомим під час Революції гідності, коли у ніч на 11 грудня 2013 року він, тоді ще аспірант Київської православної богословської академії, будив Київ дзвонами Михайлівського монастиря, щоб зупинити чергову спробу розгону Майдану.

Окрім того, Іван Сидор був у складі делегації ПЦУ під час отримання Томосу про автокефалію Української церкви у Стамбулі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинський священик похвалився подарунком від Варфоломія. ФОТО

Священик також є викладачем КПБА, секретарем-референтом Переяславської єпархії, керівником якої до недавнього часу був митрополит Київський і всієї України Епіфаній.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ліс – на підводі: на Волині школярі пригощали лісових звірів смаколиками. ВІДЕО
Наступна новина У луцькому торгово-розважальному центрі організували флешмоб із колядками. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини