На Великдень окупанти депортували в Росію понад 100 маріупольців

На Великдень окупанти депортували в Росію понад 100 маріупольців
Маріуполь. Фото: Інна Лапіна

24 квітня, коли православні відзначали Великдень, росіяни депортували жителів із заблокованого Маріуполя до Росії – всього 149 людей, із них 23 дитини.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка. 

«В Пасху окупанти депортували з Маріуполя до Росії 149 людей, з яких 23 – діти. Всі зриви реальної евакуації до України призводять до посилення депортації маріупольців. 

Фактично окупанти не приховують своїх намірів – обмежити в кількості населення Маріуполя, розселити переважно в районі морського порта для забезпечення його обслуговування. 

З самого початку ми наголошували, що єдина та головна мета контролю над Маріуполем є доступ до порту як найглибшого на Азовському морі. І облаштування там військової бази. Все це має обслуговувати обмежена кількість населення. Тепер бачимо тенденцію до підтвердження та реалізації», – написав він.

Андрющенко також назвав цинічними подачками «гуманітарну допомогу» окупантів маріупольцям. 

«У місті залишилось близько 100 тисяч людей. Офіційні звіти сателітів окупантів кажуть, що вчора, в Велике свято було роздано… 5650 продуктових наборів. Тобто, по одному набору на 17,7 людей. Та як найнижчий рівень цинізму – 140 дитячих наборів», – заявив радник мера.

Нагадаємо, Офіс президента пропонує рф три «маріупольські кроки» для порятунку людей на «Азовсталі». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Російські окупанти вимагають 5 тисяч євро у матері українського полоненого
Наступна новина Малюнок 11-річної волинянки стане маркою
Останні новини
Схожі новини