Джо Байден приїхав до Києва

Джо Байден приїхав до Києва

Президент США Джо Байден у понеділок, 20 лютого, прибув з неанонсованим візитом до Києва. Про це повідомляє Суспільне. 

Президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена помітили біля столичного Михайлівського собору під час повітряної тривоги.

"Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців", — написав Зеленський у Телеграм.

"Оскільки ми наближаємося до річниці жорстокого вторгнення Росії в Україну, я сьогодні в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України", — написав Байден у Твіттер.

"Я оголошу про чергову поставку критично важливого обладнання, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, щоб допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. І я поділюся, що пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт і компаній, які намагаються ухилитися від військової машини Росії або заповнити її", — зазначив президент США.

Він додав, що за останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме.

"Я також з нетерпінням чекаю поїздки до Польщі, щоб зустрітися з президентом Дудою та лідерами наших союзників зі східного флангу, а також висловити зауваження щодо того, як Сполучені Штати продовжуватимуть об’єднувати світ для підтримки народу України та основних цінностей людини. права та гідність у Статуті ООН, які об’єднують нас у всьому світі", — заявив Байден.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 20-річний шахрай з Луцька продавав неіснуючу амуніцію в інтернеті
Наступна новина На Волині на пункті пропуску з білоруссю зафіксували білоруський прапор поруч з українським
Останні новини
Схожі новини