Екскурсії та квести: що пропонує Центр турінформації для школярів та дорослих

Екскурсії та квести: що пропонує Центр турінформації для школярів та дорослих

Центр туристичної інформації та послуг проводить цікаві екскурсії і незабутні подорожі Луцьком і Волинню.

Про це інформує управління туризму та промоції міста Луцької міської ради. 

Екскурсії та квести

Мандрівки «Луцьк+»

  • Жидичин;
  • Олика;
  • Колодяжне+Нечимне;
  • Володимир;
  • Берестечко+Рокині.

Поїздка відбудеться за умови збору групи 15 осіб.

Екскурсія «Луцьк музичний»

На екскурсії ви дізнаєтесь про основні етапи розвитку культурного середовища у Луцьку, розглянете мистецькі установи та відзначите, як змінювались з часом пристрої звукозапису. А ще почуєте цікаві історії з гастрольного життя відомих виконавців міста, і навіть матимете змогу приміряти на себе роль виконавця.

Вартість: 100 грн/особа. 

Оглядова екскурсія Старим містом 

Захоплива подорож по древньому Лучеську, на якій ви почуєте історію міста від найдавніших часів до сьогодення (українською, англійською, польською мовами).

Вартість:

  • 300 грн/група до 5 осіб
  • 500 грн/група до 10 осіб
  • 800 грн/група до 20 осіб
  • 1000 грн/група до 30 осіб
  • Іноземна мова + 200 грн з групи, послуга перекладу – 800 грн.

Гастрономічна екскурсія Луцьком

Гастромандрівка захопить вас атмосферою та нагодує луцькими смаколиками. Ви скуштуєте медовий квас, надзвичайно смачні тістечка «розалінки», спечені за рецептурою знаменитого кондитера італійця Чезаре Розаліні, що працював у Луцьку на поч. ХХ ст. з ароматною кавою «Гаряча смола». Також спробуєте на смак волинських равликів та десерт «Луцький замок» з Вітовтовими наливками.

Вартість: від 500 грн/особа.

Екскурсія «Місто Лесиного дитинства»

Родина Косачів провела у Луцьку два періоди свого життя. Майбутня поетеса, жваво бігала вуличками Старого міста разом із братиком Михайликом і сестричкою Олею. Саме тут Леся написала свій перший вірш «Надія». Нині у Луцьку діють два музеї, що розповідають про цю сім’ю, які ви і відвідаєте. Завітайте на тематичну екскурсію, присвячену геніальній Лесі Українці.

Вартість: 100 грн/особа.

Театралізована екскурсія «Романтика та містика старого Лучеська»

Цікавий і містичний, талановитий і романтичний привид луцького міщанина ХVI століття Станіслава Хрустеля розповість надзвичайні історії з луцької минувшини! Екскурсія охоплює Старе місто і супроводжується містерійною смолоскипною ходою. Наприкінці туру на екскурсантів чекає пригощання диво-напоєм – нектаром кохання!

Вартість: 100 грн/особа.

Театралізована екскурсія підземеллями Луцька

Таємничість і загадковість луцьких підземель вас однозначно зацікавлять. Давні поховання, мистецькі фрески, потаємні підземні коридори і навіть єзуїтська криниця тортур – все це і навіть більше побачите у часі мандрівки разом із луцьким архіваріусом Якубом. 

Вартість: 250 грн/особа.

Екскурсія-квест «Слідами луцьких Кликунів»

Одним із давніх символів Луцька є Кликун. Міський стражник, котрий працював на теренах Луцька у середньовіччі. Мав «кликати» (оголошувати) на вулицях і площах накази короля, сповіщати городян про збір податків і важливі події. Сьогодні постать кликуна – один із елементів міського туристичного бренду. Тож гайда на пошуки кликунів. 

Вартість: 700 грн/група.

Екскурсія-квест «Таємниці Луцького замку»

Квест покликаний познайомити учасників з історією Луцького замку – перлиною нашого міста. Підйом у Владичу вежу, сурмління луцького кликуна, відвідини Музею дзвонів, дослідження старовинних мурів – це все чекатиме на ваших дітей у ході квесту. Виконайте усі завдання та отримайте суперприз.

Вартість: 700 грн/група.

Екскурсія-квест «У пошуках скарбів старого Лучеська»

Легендарний хранитель міських таємниць та легенд – привид польського шляхтича Станіслава Хрустеля – проведе Ваших дітей лабіринтами історії Лучеська, у яких на них очікують не лише цікаві оповіді від справжнього очевидця тих подій, а й незабутні пригоди та сюрпризи! І лише успішно впоравшись із усіма завданнями, діти отримають головну нагороду – чарівні скарби – талісмани.

Вартість: 1800 грн/група.

Екскурсія-квест «У пошуках корони Вітовта»

Під час екскурсії її учасники здійснять пізнавальну подорож старою частиною міста, дізнаються незвичайні історії його мешканців і про те, як З’їзд монархів 1429 р. міг змінити хід історії Європи. Діти виконають цікаві завдання, спробують відшукати корону князя Вітовта, посмакувати трав’яним чаєм з особливим печивом за давніми волинськими рецептами.

Вартість: 80 грн/ос.

Кликун-квест

Міські служебники-кликуни, що дбали про пожежну безпеку, забезпечували спокій і порядок у Луцьку, відомі ще з XV ст. У минулому столітті на території замку археологам вдалося знайти уламок кахлі з незвичним зображенням на ній: головою чоловіка і верхньою частиною сокири. Привід критий рот свідчив, що чоловік був кликуном. Міські історії надихнули нас на створення цікавого «Кликун-квесту» Знайти усіх кликунів у Луцьку – ось ваше завдання!

Вартість: 50 грн/ос.

Квест «Упізнай Луцьк»

Запрошують дослідити сторінки міської минувшини, ставши учасниками квесту «Упізнай Луцьк»! Дізнайтеся про таємниці, які місто так старанно приховує! Чи до снаги вам буде відшукати старі луцькі будівлі в нових інтерпретаціях сучасності?

Вартість: 50 грн/ос.

«Євроквест»

Як відомо, у Луцьку проживало чимало народів, які залишили у спадок надзвичайно красиву архітектуру, культуру та збережені традиції. Саме про них ми хочемо Вам нагадати, так як Луцьк стрімко розвивається у всіх напрямках. Квест допоможе розширити свої знання про європейські країни, традиції, звичаї та зрозуміти, що толерантні взаємини між державами є надзвичайно важливими.

Вартість: 50 грн/ос.

Контактний телефон: +38 099 644 77 79 

Facebook: @visitlutsk

Instagram: @visitlutsk


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Великий збір: волонтери купили перший потужний дрон для волинських бійців. ФОТО
Наступна новина Судитимуть волинянина, який допомагав ухилянтам тікати з України
Останні новини
Схожі новини