Ексректор Савчук стверджує, що його «попросили» з ЛНТУ. Що кажуть вчена рада і Вахович

Ексректор Савчук стверджує, що його «попросили» з ЛНТУ. Що кажуть вчена рада і Вахович
Петро Савчук

Колишній ректор ЛНТУ Петро Савчук зробив гучну заяву про те, що його, мовляв, «попросили» піти з університету. За його словами, вчена рада «без будь-яких аргументів» під час конкурсу на вакантну посаду обрала не його, а іншого професора. Савчук не підбирає слів у дописі і називає його «аморальним камікадзе». Натомість у коментарі ІА «Конкурент» ректорка ЛНТУ Ірина Вахович зазначає, що усе залежало від вченої ради, де за кандидатуру Петра Савчука проголосувала мізерна кількість членів. 

«В нас у вищій освіті все відбувається через конкурси. Відповідно, на вченій раді університету відбулося голосування, і за Петра Петровича віддали голоси всього 11 членів вченої ради, що становить дуже малий відсоток, що не дозволило йому далі бути на цій посаді по контракту. Але це не означає, що він не може бути по наказу, якщо буде навантаження на кафедрі. Це нічим особливо йому не загрожує. Але після такого емоційного спічу... В будь-якому випадку, я знаю, що він сьогодні шукає гарну роботу. Ми навіть сприяємо у пошуку цієї гарної роботи, бо розуміємо, що після цієї посади йому трошечки незручно...», –  каже очільниця університету. 

За її словами, Петро Савчук зможе продовжувати викладати на посаді професора за умови, якщо навчальний заклад набере багато студентів і буде відповідне навантаження.  

Оксана Ляшенко, членкиня вченої ради і проректорка з науково-педагогічної роботи ЛНТУ, зазначила у коментарі «Першому», що ніхто колишнього ректора з університету не виставляв. Такі дописи – ймовірно спроба привернути увагу. 

«У нього трудові відносини з університетом до 31 серпня – це регламентновано законодавством. Тобто, він і зараз перебуває у трудових відносинах. Відбулася конкурсна процедура, нами було оголошено конкурси на дві вакантні посади професорів, які були нам гарантовані по розрахунку попереднього навантаження. Зараз такі ліцензійні умови, що вимагають, аби вони працювали по контракту. Фактично було дві вакансії, а документи подало три особи. Відбулася чітко регламентнована положенням процедура, вона внормовується законодавством. Там передбачено, що останній етап – голосування вченої ради. Члени оцінивши кандидатів, зроибили вибір на користь інших осіб. Це не останні люди в університеті, це теж професори. Втім, коли закінчиться вступна компанія, буде відповідне навантаження, то ніхто й не заперечує, щоб Петро Петрович працював в університеті. Ніхто його нікуди не виганяв, ніхто не проти, аби він працював. Можливо, він у своєму емоційному стані зробив такі поспішні висновки. Бо щодо образ (Савчук назвав «аморальним камікадзе» професора, який переміг у конкурсі, – ред) – так не можна, ця людина має багато патентів та винаходів. Дуже інтелектуальна людина. 

Він може залишитися навіть керівником держбюджетної теми. Може залишитися на науковій посаді. Ніхто у нього нічого не відбирав. Він перебуває у рівних умовах з усіма професорами. Йому в повному обсязі виплатять усі відпускні, матеріальну допомогу на оздоровлення тощо. Це може бути спробою привернути увагу», – зазначає Оксана Ляшенко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька для дітей загиблих в АТО Героїв відбувся благодійний захід
Наступна новина Через «Ягодин» хотіли перевезти пасажирський літак, який вартує 4 мільйони гривень
Останні новини
Схожі новини