«Знає не лише проблеми, а й шляхи вирішення». Наглядова рада ЛНТУ за те, щоб ректором була Вахович

«Знає не лише проблеми, а й шляхи вирішення». Наглядова рада ЛНТУ за те, щоб ректором була Вахович
Луцький національний технічний університет

Члени Наглядової ради Луцького національного технічного університету звернулися до викладачів та студентів вишу із заявою, у якій на виборах ректора підтримали кандидатку Ірину Вахович.

Про це стало відомо із заяви, яку надав «Першому» голова Наглядової ради Степан Івахів.

Наводимо текст заяви дослівно:

Заява Наглядової ради 
Луцького національного технічного університету 

Ми, члени наглядової ради ЛНТУ, вболіваючи за майбутнє рідного університету, усвідомлюючи колосальну важливість розвитку вищої технічної школи на Волині, розуміючи доленосність найближчих виборів ректора вишу, звертаємося до викладачів  та студентів вишу.

Для початку нагадаємо, для чого університетові Наглядова рада.  Для того, щоб допомагати йому розвиватися. У всіх напрямках: матеріально-технічному, навчальному, науковому тощо. До складу ради входять люди, які, по-перше, розуміють реалії українського ринку праці, а по-друге, володіють знаннями та ресурсами, які реально здатні допомогти і студентам, і викладачам. Студентам – у кращих умовах отримувати якісніші знання. Викладачам – досконаліше втілювати наукові і професійні амбіції. 

Ми, члени Наглядової ради ЛНТУ, маємо можливості допомагати розбудовувати університет, втілювати передові практики європейської вищої школи, долати бюрократичні й ментальні перепони в реалізації амбітних планів. 

І ми готові це робити, адже абсолютно добровільно і з великим ентузіазмом погодилися вступити до Наглядової ради більше ніж три роки тому.

Але, на жаль, ми протягом усіх трьох років позбавлені можливості це робити. Бо:

протягом усього часу існування ради ректор Петро Савчук не доклав ані найменших зусиль, щоб розвивати університет. 

Петро Петрович, з нашої точки зору, став головною причиною формалізації і знецінення існування самої інституції Наглядової ради.

Чи то через небажання реалізовувати масштабні інфраструктурні проєкти, чи через відсутність стратегічного мислення Петро Савчук жодного разу не звернувся до нас із проханням допомоги чи із серйозною ідеєю. Усі контакти зводилися до малозмістовної балаканини і «заговорювання» проблем. 

Так, ніхто не каже, що проблеми й виклики, які стоять перед ЛНТУ, мізерні і здатні вирішуватися просто. Ні! Збудувати новий гуртожиток, вдихнути нарешті життя у Будинок офіцерів чи докорінно змінити «Меридіан» будь-якому керівнику вишу коштувало б чималих зусиль. Але, вважаємо, ректор якраз і має бути таким: енергійним, наполегливим, стратегічно мислячим, генератором не тільки ідей, а й практичних шляхів їх реалізації. 

Саме тому на виборах ректора ЛНТУ Наглядова рада підтримує Ірину Вахович.

Вона з власного досвіду як працівник вишу знає не тільки проблеми й недоліки роботи, а й шляхи їх вирішення. Вона – порядна, системна і практично мисляча людина. 

Ми схвалюємо ті ідеї, плани й наміри, які задекларувала Ірина Михайлівна у своїй передвиборній програмі «8 цілей». Наміри реформувати університет складені без популізму і переслідування нереальних цілей. Більше того, формуючи їх, Ірина Вахович проводила консультації із членами Наглядової ради та вивчала реальність їх втілення. Що свідчить про серйозний підхід і адекватну оцінку ресурсів кандидаткою.

Водночас як орган, покликаний контролювати законність і сталий розвиток університету, запевняємо, що Наглядова рада відстоювала і відстоюватиме постулати, про які йдеться далі. 

Щодо об’єднання вишів. На Волині неприпустиме об'єднання університетів, і будь які розмови про це вважаємо провокативними. Неможливо об’єднати класичний гуманітарний вуз педагогічного спрямування із закладом, що готує висококласних фахівців технічного профілю. Обидва вузи – два цілком самостійні навчальні заклади, які мають принципово різну спрямованість і перспективу перетворення у надпотужні регіональні наукові центри. Ми будемо відстоювати повну самостійність нашого університету задля збереження серйозних традицій вищої технічної школи в регіоні.

Щодо втручання у справи університету. Воно не можливе ні з боку учасників Наглядової ради, ні з боку органів влади, ні з боку представників будь-яких політичних сил. Уся співпраця і контакти можуть відбуватися тільки зі збереженням принципів законності і повної відкритості.

Майно університету мусить бути недоторканим і служити тільки справі забезпечення навчального й наукового процесу у виші.

Ми, члени Наглядової ради, зацікавлені у примноженні досягнень університету і виході його на нові горизонти якісних освітніх і наукових здобутків. Ми – роботодавці, батьки, волиняни – щиро зацікавлені у посиленні позицій університету. І як члени Наглядової ради будемо всіляко цьому сприяти.

Розумного вибору і нових перспектив, ЛНТУ!

З повагою –

Степан Івахів, голова Наглядової ради,
Андрій Разумовський, заступник голови Наглядової ради,
Олег Галущак, секретар Наглядової  ради,
Роман Микитюк, член Наглядової ради,
Микола Заікін, член Наглядової ради.

Нагадаємо, 29 жовтня у Луцькому національному технічному університеті відбудеться другий тур виборів ректора. Перший тур відбувся 22 жовтня. У ньому за Петра Савчука голоси віддали 349 виборців, а за Ірину Вахович – 403.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У МОЗ розповіли, коли можуть посилити карантин
Наступна новина 88-річна викладачка факультету філології ВНУ розповіла, як працює на «дистанційці»
Останні новини
Схожі новини