Ексзаступник голови Волинської ОВА міг незаконно відправляти чоловіків за кордон, - прокуратура

Ексзаступник голови Волинської ОВА міг незаконно відправляти чоловіків за кордон, - прокуратура
Ексзаступник голови Волинської ОВА Андрій Ярмольський. Фото з відкритих джерел

Колишнього заступника начальника Волинської обласної військової адміністрації підозрюють у сприянні в незаконному переправленні за кордон військовозобов'язаних. 

Про це 19-го травня повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури. 

«Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук повідомив ексзаступнику начальника Волинської обласної військової адміністрації, керівнику Координаційного центру області на період дії воєнного стану про підозру у службовому підробленні та сприянні, з використанням службового становища, у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 332 КК України)», – зазначають у повідомленні.

Як повідомило видання «ВолиньPost» з посиланням на власні джерела, йдеться про ексзаступника голови Волинської ОВА Андрія Ярмольського. Він працював на цій посаді з серепня 2021-го до початку квітня 2022 року

За даними слідства, посадовець видавав завідомо неправдиві офіційні
документи – листи, із зазначеною у них недостовірною інформацією про мету виїзду військовозобов'язаних чоловіків у Республіку Польща – нібито для доставки гуманітарного вантажу.

Таким чином він сприяв безперешкодному виїзду з території України чоловіків, виїзд яких у період дії правового режиму воєнного стану відповідно до чинних нормативно-правових актів обмежений.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, після звільнення з посади заступника голови Волинської ОВА Андрій Ярмольський розповідав у своєму Facebook, що йому не повідомили про причини звільнення. Також він переконував, що немає жодного відношення до будь-яких незаконних дій. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинській громаді хочуть перейменувати 45 вулиць та знести радянську символіку
Наступна новина Луцька художниця продала картини, щоб допомогти 83-річній бабусі, яка пекла хліб поміж руїн
Останні новини
Схожі новини