У Нововолинській громаді хочуть перейменувати 45 вулиць та знести радянську символіку

У Нововолинській громаді хочуть перейменувати 45 вулиць та знести радянську символіку
Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Нововолинській громаді пропонують перейменувати 45 вулиць, демонтувати радянські мозаїчні панно та знести пам’ятний знак оборонцям укріпрайону. Мешканців кличуть на громадські обговорення та просять надсилати власні пропозиції на електронну пошту. 

Про це повідомили на сторінці Нововолинської міськрад у Facebook. 

«Тривалий час працювала спеціальна комісія у складі працівників культури, освіти, музею, громадських діячів. Вони розглянули питання щодо перейменування 45 вулиць, демонтажу радянських мозаїчних панно у центрі міста та знесення пам’ятного знаку оборонцям укріпрайону.

Наразі пропозиції комісії залишаються пропозиціями. Рішення прийматимуть мешканці! Тому розпочинаємо громадське обговорення», – йдеться у повідомленні.

На сайті міськради зазначено, що у Нововолинську пропонується демонтаж радянських мозаїчних панно за такими адресами: бульвар Шевченка, 3 та бульвар Шевченка, 4. Також пропонують демонтувати пам`ятний знак оборонцям укріпрайону, що на проспекті Перемоги. 

Перелік вулиць, які пропонують перейменувати: 

«У разі надходження інших пропозицій (зауважень) щодо долі мозаїчних панно та пам’ятного знаку, а також зміни назви вказаних вулиць, провулків та проспекту на назву, яка буде відображати імена (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій останні будуть враховані під час проведення громадського обговорення», – йдеться на сайті міськради. 

Свої варіанти мешканців просять надсилати на електронну пошту: [email protected], повідомити телефоном: 03344-3-23-23 або принести в громадську приймальню міськради (проспект Дружби, 27, перший поверх).

Громадські слухання відбудуться 30-го червня о 17:00 в міському Палаці культури.

Нагадаємо, раніше волинські нардепи заявляли, що загалом у Волинській області потрібно перейменувати 838 вулиць, назви яких пов’язані з росіянами. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Харківщині загинув захисник з Волині Дмитро Ягода
Наступна новина Ексзаступник голови Волинської ОВА міг незаконно відправляти чоловіків за кордон, - прокуратура
Останні новини
Схожі новини