Епіфаній просить владу послабити карантин у церквах

Епіфаній просить владу послабити карантин у церквах
Фото ілюстративне

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній просить у влади послабити карантин для віруючих людей, аби вони мали можливість брати безпосередню участь у богослужіннях.

Про це він написав у фейсбуці.

«Наші храми не зачиняли свої двері для особистої молитви, духовної підтримки вірян, подання Причастя всім, хто звертався про це у будь-який час. А тепер, коли обмеження карантину поступово пом’якшуються – ми звертаємося до держави із закликом бути чутливою і до потреб віруючих, адаптувати карантин у такий спосіб, щоби з дотриманням заходів безпеки вірні знову мали можливість безпосередньо брати участь у богослужіннях», – зазначає Епіфаній.

Нагадаємо, на період карантину припали такі релігійні свята, як Вербна неділя, Великдень, а також Проводи. У ПЦУ вирішили не проводили спільних посвячень верби та великодніх страв у храмах та на прихрамових територіях, а поминальні дні перенесли на 6 червня. Під час карантину переважна більшість прихожан до богослужінь долучалися онлайн.

З 11 травня в Україні послабили карантинні заходи, зокрема відкрили парки, сквери, дозволили гуртову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, запрацювали салони краси і перукарні, літні майданчики ресторанів і кавʼярень, музеї, бібліотеки.

Наступне послаблення карантину планують з 22 травня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дитсадки відкриють після 22 травня, – Степанов
Наступна новина Чоловік пробіг із Луцька до Рівного за сім годин і виграв парі на сім тисяч доларів
Останні новини
Схожі новини