ЄС виділить 50 млн євро для Фонду енергоефективності

ЄС виділить 50 млн євро для Фонду енергоефективності

Євросоюз підпише з Україною угоду про виділення коштів уже цього березня.

Європейський союз у березні цього року підпише угоду з Україною про виділення Фонду енергоефективності 50 млн євро. Про це повідомила заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова, передає Інтерфакс.

«Сьогоднішнє прийняття низки важливих документів по Фонду енергоефективності забезпечить можливість підписання Угоди про фінансування фонду на 50 млн євро, і ця сума буде використана на сам фонд і надання технічної допомоги протягом п'яти років», – сказала вона на засіданні Кабінету міністрів у Києві в середу.

Зокрема, уряд затвердив Положення про наглядову раду Фонду енергоефективності, типовий договір з незалежним членом Наглядової ради, методику розрахунку економії енергії в результаті реалізації заходів із енергоефективності та основні напрямки діяльності та кадрові вимоги до менеджменту фонду.

Варто додати, що минулого тижня Центр Разумкова презентував дослідження «Роль і місце української енергетики у світових енергетичних процесах». Згідно з цім дослідженням, глобальна енергетика увійшла в епоху високих технологій. Україна в цій ситуації має два шляхи: або включити в процес власну науково-промислову базу, або залишитися технологічно відсталим імпортером чужих енергоресурсів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Cкільки коштів Волинь виділить на охорону здоров'я?
Наступна новина Білл Гейтс: криптовалюта – зло, яке безпосередньо вбиває людей
Останні новини
Схожі новини