Білл Гейтс: криптовалюта – зло, яке безпосередньо вбиває людей

Білл Гейтс: криптовалюта – зло, яке безпосередньо вбиває людей

Засновнику Microsoft також не подобаються вакуумні поїзди Hyperloop, а от ГМО-продукти він вважає цілком безпечними.

Філантроп і мільярдер Білл Гейтс розкритикував ринок криптовалюти під час сесії відповідей на питання Reddit AMA («Запитай мене про що завгодно»). Один із користувачів форуму поцікавився у співзасновника Microsoft, як той ставиться до криптовалюти.

«Головна властивість криптовалюти – це анонімність, і я не думаю, що це позитивний момент. Якщо уряд має можливість виявляти відмивання грошей і перешкоджати фінансуванню тероризму – це добре», – написав Гейтс.

Водночас він звинуватив криптовалюту в реальних смертях людей.

«Зараз за допомогою криптовалют купують фентаніл та інші наркотики, так що це одна з небагатьох технологій, яка безпосередньо стала причиною смертей. Я вважаю, що хвиля спекуляцій навколо ICO і криптовалют дуже ризикована в довгостроковій перспективі», – заявив Гейтс.

Один з користувачів Reddit відповів Гейтсу, що купити фентаніл можна і за готівку. На це мільярдер заперечив, що оплата готівкою вимагає особистої присутності, що створює для злочинця більше ризиків.

Опоненти Білла Гейтса зі свого боку зазначають, що будь-яка валюта несе ті ж самі ризики, що й криптовалюта.

«Будь-яка валюта використовується для фінансування тероризму, відмивання грошей і призводить до смертей. Якщо замінити «криптовалюта» на «долар», то всі ці гнітючі заяви залишаться такими ж правильними», – написав у своєму Twitter венчурний капіталіст Ентоні Помпліано.

ВУ ході Reddit AMA Білл Гейтс висловив свої погляди і щодо інших технологій. Він вважає, що ГМО продукти здатні вберегти населення від голоду і забезпечити повноцінне харчування. «Їжа на основі ГМО абсолютно здорова», – зазначив мільярдер.

Він підтримав поширення електромобілів і безпілотників, але скептично оцінив перспективи мережі вакуумних поїздів Hyperloop, запропонованої підприємцемІлоном Маском.

«Не впевнений, що концепція Hyperloop життєздатна. Зробити таку транспортну систему безпечною складно», – сказав Гейтс.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЄС виділить 50 млн євро для Фонду енергоефективності
Наступна новина У Луцьку з'явилися нові кроваві борди. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини