Європейська комісія позивається до Суду ЄС проти Чехії, Угорщини та Польщі. ВІДЕО

Європейська комісія позивається до Суду ЄС проти Чехії, Угорщини та Польщі. ВІДЕО

Європейська комісія вирішила позиватися до Суду ЄС проти Чехії, Угорщини та Польщі за невиконання цими країнами юридичних зобов'язань щодо переміщення мігрантів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

15 червня 2017 року Єврокомісія вже почала процедуру. Відповіді, надані трьома державами-членами, не задовольнили ЄК, і вона вирішила перейти до наступного етапу провадження.

"Незважаючи на підтвердження з боку Суду ЄС про дійсність схеми переселення, Чехія, Угорщина та Польща продовжують не виконувати свої юридичні зобов'язання. Отримані відповіді були незадовільними, і вони не свідчили про те, що вони сприятимуть виконанню рішення про переселення."

Єврокомісія наголошує, що у той час як всі інші держави в останні місяці беруть участь у схемі переміщення, Угорщина взагалі не бере в ній участі у проекті. Польща не переселила жодного мігранта з грудня 2015 року, Чехія – з серпня 2016 року, і не брала на себе нових зобов'язань більше року.

Естонія, яка головує в ЄС, пропонує компромісний план. Балтійська країна сподівається примирити такі країни, як Італія та Німеччина, що несе на собі основний тягар прийому біженців, та східні країни ЄС, які виступають проти того, щоб в обов'язковому порядку приймати мігрантів. Новий естонський план створить систему, яка допоможе рівномірно розприділяти людей, що потребують притулку між країнами-членами Союзу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обманув всіх: журналіст отримав нагороду за неіснуючий ресторан в Лондоні
Наступна новина Вчені назвали найшкідливіший алкогольний напій
Останні новини
Схожі новини