Файна гутірка з Юрком Журавлем у Луцьку - про мистецтво, політику та життя. ФОТО

Файна гутірка з Юрком Журавлем у Луцьку - про мистецтво, політику та життя. ФОТО

Про мистецтво, політику і життя лучанам розповідав соліст гурту Ot Vinta, художник, аніматор, громадський діяч, актор та сценарист Юрій Журавель. На зустріч, що відбулась 15 лютого в ірландському пабі Laphroaig, прийшло близько півсотні людей, в тому числі й діти.

Тема гутірки звучала як «Історія без нафталіну». Як відомо, чоловік є автором книжок про історію України: «Битва за землю рідну» з унікальними ілюстраціями, підручника «Карикадурка» з шаржами, карикатурами і коміксами та календаря «Знай наших». Проте, говорив він не лише на цю тему, а й відповідав на різні запитання слухачів.

Насамперед Юрій Журавель анонсував реконструкцію битви під Оршею, куди запросив дітей !від 2 до 102 років!. Акція відбуватиметься наступного року в місті Рівному на березі річки Горинь.

«Дітей переодягнуть в обладунки україно-польсько-литовського війська князя Острозького, а їх батьків у костюми москалів. І діти будуть їх перемагати. Це щоб ніхто не плакався: «Тату, чому я москаль?» – жартував музикант.

Згадав чоловік і про фестиваль «Бандерштат». Сказав, що з радістю долучився б до якоїсь оригінальної локації, якщо в Сергія Колоса, його арт-директора, виникне така ідея.

Окрім цього Юрій Журавель розповів про новий кліп, презентація якого планується за 2 тижні. Стара українська народна пісня «Ой та розвивайся старий-старий дубе» зазвучить у ковбойському стилі, виконана на мотив Sky Rangers. Зйомки кліпу відбувались на території всієї Рівненській області, зокрема в Губківському замку.

«Побачити його ви зможете в мережі, по телебаченню точно ні, ми все ще «неформат», – говорить соліст гурту.

Розказував і про плани на майбутнє, наприклад, створення спеціального додатку, за допомогою якого книги могли «говорити і рухатись».

Не міг не згадати чоловік про новий український фільм «Міф», до створення якого долучився. Фільм розповідає про життя Василя Сліпака, соліста Паризької національної опери, який загинув на фронті. Аніматор наполегливо запросив усіх до перегляду і запевнив, що час затрачений на нього точно не пройде дарма.

Організатор проекту «Файна гутірка» Павло Данильчук розповів про ідею створення подібних заходів і їх мету. Цей формат він разом з побратимами запровадив ще на фестивалі Бандерштат. Тепер вони вирішили, що можна й поза його межами влаштовувати подібні заходи на різну тематику.

«Люди виступають з абсолютно різними темами – суспільною, музичною, екологічною. Тож ми намагаємося й влаштовувати їх у різних місцях. Пробуємо залучати різнодумаючу частину наших містян, щоб вирішити якісь проблеми», – запевнив громадський активіст.

Файні гутірки не мають точної дати проведення. Відбуваються раз в місяць, інколи двічі.

Текст – Юлія КНИШ (ПЕРШИЙ

Фото – Роман ДОМБРОВСЬКИЙ 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині впіймали торгівця патронами
Наступна новина Лучани вимагають розібратися з маршруткою №47. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини