Фальстарт чи гра на випередження? На Волині вже «рекламуються» 5 кандидатів у президенти

Фальстарт чи гра на випередження? На Волині вже «рекламуються» 5 кандидатів у президенти
Агітаційний намет «Батьківщини»

Протягом осені на Волині популярною формою активності в окремих політичних сил було поширення друкованих партійних видань, які містять іміджеві публікації про потенційних кандидатів у Президенти України.

Таку форму активності використовували п’ять політичних партій. Про це свідчать результати моніторингу дочасної активності імовірних кандидатів у Президенти, які здійснила Громадянська мережа ОПОРА.

Наметами і газетами – в народ

Протягом осені представники ОПОРИ звернули увагу на активізацію політичних сил на Волині шляхом встановлення інформаційних наметів з символікою партій та поширення через них власних друкованих видань. Таку форму передвиборної активності використовували чотири політсили, ще дві – також поширювали партійні газети серед мешканців через поштові скриньки.

Зокрема, у Луцьку було зафіксовано розгортання наметів політичних сил «Громадський рух «Народний контроль», «УКРОП» і «Громадянська позиція», а у смт. Стара Вижівка – «Народного фронту», а також один намет, який можна співвідносити з потенційною кандидаткою у Президенти Юлії Тимошенко.

Із наметів перехожим роздавали друковану продукцію – партійні газети та інформаційні брошури. Натомість, через поштові скриньки партійні газети поширювали в області представники партій «Об’єднання «Самопоміч» і ВО «Батьківщина».

Так, наприклад, першу шпальту Всеукраїнської газети політичної партії «Громадянська позиція» за жовтень, яку роздавали з намету у Луцьку, займає стаття «Соціологи: Анатолій Гриценко – беззаперечний переможець другого туру». Всередині розміщені  матеріали: «Чому люди довіряють Гриценку?» та «Пріоритети роботи».

У №20 газети політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» від 13 жовтня на першій сторінці розміщена стаття під назвою: «Йду вперед, щоб будувати Україну. Чому Андрій Садовий вирішив брати участь у вборах Президента».

Також тут можна побачити інтерв’ю депутатів Луцькради від «Самопомочі» Юлії Вусенко, Алли Надточій та Миколи Собуцького.

Крім того, у №21 від 27 жовтня розворот газети цієї ж політичної сили займає публікація: «Як перемогти у війні. Андрій Садовий на Львівському безпековому форумі назвав чотири битви, які потрібно виграти, аби перемогти у війні за незалежність».

Всередині міститься публікація про зустріч політика зі студентами, особливості фінансування програми «теплих кредитів», інтерв’ю із дружиною політика Катериною Кіт-Садовою тощо.

  *      *       *

У газеті партії «УКРОП» №6 за вересень першу шпальту займає стаття «Остання осінь. На порозі великих змін». Окрім того, всередині розміщені публікації із відомими на Волині членами партії – два інтерв’ю з головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею, а також із нардепами Іриною Констанкевич і Тарасом Батенком, депутатом Волиньради В’ячеславом Рубльовим та потенційним кандидатом в Президенти Олександром Шевченком.

У газеті «Громадського руху «Народний контроль» за листопад 2018 року на першій шпальті розмістили новину про те, що Дмитро Добродомов йде у Президенти, а також звернення політика до українців на з’їзді «Народного контролю». Далі у газеті розміщенні повідомлення зі з’їзду, заяви членів політради партії чи членів однойменної депутатської  групи.

Крім того, не використовуючи партійних наметів, друковане видання поширює серед мешканців партія ВО «Батьківщина». На першій сторінці партійної газети «Батьківщина Волині»  №3 (5) за вересень 2018 року розміщена велика публікація «Юлія Тимошенко: Міняти треба не гривні, а владу».

Окрім того, у газеті – низка публікацій, де згадують обласних партійців (Валерія Бондарука та Андрія Козюру), а також розміщені матеріали: «У Ковелі партійці вишивали сорочки Кобзареві», «У Рожищі наш депутат підтримує місцевих волейболістів» та публікації про те, як партійці на Любомльщині заохочують молодь до здорового способу життя.

Довідково:

Оскільки виборча кампанія офіційно ще не стартувала, такі матеріали не можуть вважатися передвиборчою агітацією. Офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, згідно із частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Український гурт KAZKA виступить у російському шоу «Песня года» разом з Лолітою і Таїсією Повалій
Наступна новина На волинському озері вже катаються на ковзанах. ФОТО
Останні новини
Схожі новини