Фестиваль тюльпанів на Волині. ФОТОРЕПОРТАЖ

Фестиваль тюльпанів на Волині. ФОТОРЕПОРТАЖ

30 квітня стартував фестиваль «Волинська Голландія». Попри дощ і похмуру погоду, місце на ковельській трасі, де потрібно повернути на поле, видно здалеку. І не через вказівники, а через те, що сотні водіїв намагаються знайти, де припаркуватись. Організатори передбачили біля поля окремий клаптик землі для авто, однак вже вранці його виявилось недостатньо. Тож десятки машин гості фестивалю залишили просто вздовж дороги. Рух тут регулюють патрульні поліцейські.

Читати також, як доїхати на фестиваль тюльпанів з Луцька та Ковеля.

Від траси до квіткового поля потрібно пройти близько півтора кілометра. Напередодні йшов дощ, тож найбільш комфортне взуття для такого походу – гумові чоботи. Однак, їх мали лише окремі відвідувачі. Решта ж місила болото у кросівках, балетках, а дехто навіть у туфлях на підборах.

На вході утворюються багатометрові черги. Втім, працівники підприємства «ЛіліЛайн» (саме воно – власник поля та організатор фестивалю) швидко продають квитки: за 40 гривень для дорослих і за 20 – для дітей, тож люди надовго тут не затримуються. Вранці гостям роздавали сміттєві мішки, які можна було в’язати на ноги замість бахіл, але вони швидко закінчились.

Територія фестивалю – це 2 гектари поля, поділеного на смуги, а також фуд-зона. Там продають хот-доги, морозиво, гарячі напої. Також заплановані майстер-класи з гончарства і посадки рослин для дітей.

Тюльпанів на полі – близько 350 сортів усіх можливих форм і відтінків. Головне заняття гостей – фото з квітами. Зривати тюльпани заборонено, але можна купити ті, що зрізали працівники. Звичайні коштують 10 гривень за квітку, а великі піоновидні – 15.

«Ми раді, що незважаючи на погодні умови люди їдуть до нас, щоб подивитись на цю красу. Дехто дивується, що тут не асфальт, а поле, але ж потрібно розуміти, що квіти на асфальті не ростуть», - каже директорка з виробництва «ЛіліЛайну» Тетяна Пашковська.

Фестиваль триватиме ще два дні – 1 та 2 травня з 10:00 до 18:00. Далі тюльпани доведеться зрізати, бо сезон їхнього цвітіння дуже короткий. Цікаво, що квіти тут вирощують для заготівлі цибулин, а от самі бутони викидають.

Читати також: Тюльпани «Ферарі» і гектари світових брендів. Як у Луцьку працює квітковий бізнес

Фото Ірини КАБАНОВОЇ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Біо Пек»: історія упіху першого луцького заводу, який почав заробляти на своїх відходах
Наступна новина На Маневиччині ще одне село проголосувало за перехід в ПЦУ
Останні новини
Схожі новини