На Маневиччині ще одне село проголосувало за перехід в ПЦУ

На Маневиччині ще одне село проголосувало за перехід в ПЦУ
Свято-Преображенський храм села Четвертня

Мешканці села Четвертня Маневицького району проголосували за перехід до Православної Церкви України.

Голосування відбулося у вівторок, 30 квітня, у стінах імсцевого будинку культури.

Місцевий Свято-Преображенський храм має давню понад 400-літню історію. Колись Четвертня була містечком, і тут діяв навіть монастир. Однак сільська церква належала до Української православної церкви Московського патріархату.

З отриманням томосу громада села вирішила перейти до ПЦУ. До речі, у сусідніх селах відповідні переходи вже відбулися раніше: у селах Годомичі та Боровичі.

29 квітня прихильники Московського патріархату організувати збори у сільській церкві. Після служби тамтешній свіщеник о. Серафим оголосив про початок зборів і попросив людей визначитися. Його підтримав благочинний о. Петро, який прибув на службу. Виступаючи, священнослужителі згадували, що з цього села вийшло у світ аж восьмеро священиків. Люди кажуть про особливу благодать у Четвертні.

Голосування у церкві, куди прихильники ПЦУ не прийшли

 

Отець Серафим

Однак з-поміж присутніх того дня у храмі фактично не було людей, які проти Московського патріарахату. Хоча це питання давно у селі є конфліктним, прихильники незалежної від Москви церкви на збори в храм не прийшли. Віряни провели голосування: за УПЦ МП – 128 людей. Крім того, ще 42 людини подали письмові заяви про свій вибір на користь УПЦ МП.

Наступного дня, 30 квітня, громада Четвертні провела збори у Будинку культури. Там 257 селян проголосували за перехід в ПЦУ і подали 150 письмових заяв. Таким чином дві третіх села хоче бачити свій храм під покровом Православної церкви України.

Натомість громада визначалася днем пізніше у цьому Будинку культури

Місцеві активісти після голосування рушили до хати священика, о. Серафима, щоб попросити його бути разом із більшістю громади і й собі перейти в ПЦУ. Але того не було вдома.

Сільській церкві більше 400 літ!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Фестиваль тюльпанів на Волині. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна новина Андрій Осіпов презентував у Луцьку свій роман про адвокатів
Останні новини
Схожі новини