Фестиваль їжі в Луцьку. Фоторепортаж із першого дня

Фестиваль їжі в Луцьку. Фоторепортаж із першого дня

З6 учасників з різних областей, національні кухні майже 20 країн, цікаві спікери та музика від ді-джеїв – таким був перший день дев’ятого фестивалю їжі Lutsk Food Fest: Гастро Тур.

Захід влаштували у замку Любарта 11 травня.

Відвідувачі мали змогу скуштувати різні страви – від супів до десертів.

З напоїв – традиційні кава і чай, а також сидр, пиво, настоянки, горілка, віскі тощо.

Було чимало страв, які на фестивалі їжі були представлені вперше, як-от: кольорові чипси, суп на основі шампанського, хліби на заквасці з різними додатками тощо.

«Минулого року було близько 9 тисяч учасників за два дні. Цього року очікуємо, що буде більше. Люди приходять хвилями. Були ті, хто приїхав з інших міст, їх було більше вранці. Люди, які хотіли потрапити на спікер-зону, підтягувались ближче до обіду», - розповіла одна із організаторів Ірина Полєтуха.

Читайте також: Ціни на луцькому фестивалі їжі

Вхід на фестиваль коштує 50 гривень. Всім дають так званий паспорт учасника. У ньому є перелік всіх резидентів. Якщо людина скуштує страви усіх виробників і отримає за це наліпки, від організаторів отримає два безкоштовні квитки на 10-й фестиваль їжі. Його проведуть у Луцьку восени.

«Цей фестиваль відрізняється від попередніх тим, що є хороший вибір риби. Хоча я не була на всіх фестивалях їжі. Загалом подобається, є де подіти дітей, що дуже важливо. Для сім’ї це – одна із великих переваг. Щодо ціни квитка – мені здається, що все правильно. Я взагалі переглянула б концепцію щодо входу у Луцький замок у позафестивальний період. Тому що вартість квитка у нас занизька, якщо порівнювати з вартістю вхідних квитків на різні туристичні об’єкти в Україні», - розповіла депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко.

Натомість на думку багатьох гостей квиток варто було б зробити дешевшим. 

«Їжі достатньо, музика є, відпочити є де. Все чудово. Якби не було дощу, було б ще краще», – поділився враженнями рівнянин Владислав Зернов. 

До слова, триватиме Lutsk Food Fest: Гастро Тур ще завтра, 12 травня. Потрапити на нього можна з 11:00 до 21:00.

Дивитись програму фестивалю їжі 

Текст: Наталя ХВЕСИК

Фото: Ірина КАБАНОВА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вперше в Україні: «Забіяка» представила ексклюзивний вид ковбас
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота, 11 травня. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини