Філарет відмовився стати головою Єдиної помісної церкви в Україні, - ЗМІ

Філарет відмовився стати головою Єдиної помісної церкви в Україні, - ЗМІ
Джерело фото: Уніан

Глава УПЦ Київського патріархату патріарх Філарет не буде балотуватись на посаду предстоятеля Єдиної помісної української церкви.

Про це в ефірі Громадського заявив релігієзнавець Андрій Ковальов, який раніше працював в інформаційному відділі УПЦ КП.

Експерт заявив, що, швидше за все, предстоятелем Єдиної помісної церкви стане невідомий єпископ.

«За моєю інформацією, Філарет не буде балотуватись на посаду предстоятеля... Скоріше за все, для загалу, для українського суспільства, постать предстоятеля, якого обере Собор імовірно 15 грудня, це буде невідомий єпископ. Але, на мою думку, це буде все-таки людина із середовища Київського патріархату, тому що єпископів КП буде більшість», – висловився релігієзнавець.

Ковальов запевнив, що Філарет хоче бачити на посаді предстоятеля молоду людину.

«Філарету наступного року виповниться 90 років. Наскільки мені відомо, це такий елемент переговорів із Константинополем і прояв мудрості патріарха, що потрібно посаду предстоятеля у помісній церкві поступитися молодому кандидату... Це дуже правильний і символічний знак в контексті створення нової церкви, відродження. Мені видається, що Філарет хоче бачити на цій посаді молодого, набагато молодшого за себе патріарха, предстоятеля. Щоб давати сигнал і в майбутнє мирянам, впевненість, що він приходить надовго. Він молодий, в нього є сили, є нова візія розвитку церкви», – висловився він.

Читати також: Софія Київська має стати головним собором Української помісної православної церкви


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кого з дошкільнят Луцька годуватимуть безплатно: перелік
Наступна новина У Луцькраді повернулись до питання оплати навчання сільських дітей
Останні новини
Схожі новини