Фільм, який знімали у волинському селі, – у десятці претендентів на «Оскар»

Фільм, який знімали у волинському селі, – у десятці претендентів на «Оскар»
Фото ілюстративне

Фільм «Пофарбоване пташеня», який знімали у селі Сваловичі Любешівського району на Волині, потрапив до короткого списку претендентів на кінопремію «Оскар».

Про це повідомляє Держкіно України на своїй сторінці у фейбсуці

У жовтні стало відомо, що стрічка «Пофарбоване пташеня» потрапила у лонглист кінопремії «Оскар» в категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

16 грудня Американська кіноакадемія оголосила шортлисти (короткі списки) фільмів, що пройшли до наступного туру голосування.

До категорії «Міжнародний повнометражний фільм» (раніше відомої як «Найкращий фільм іноземною мовою») увійшли десять фільмів, серед яких і створений за підтримки Держкіно українсько-чесько-словацько-польський фільм The Painted Bird («Пофарбоване пташеня»), висунутий національним претендентом від Чехії.

Фільм режисера Нарімана Алієва «Додому», який представляв України, до короткого списку не увійшов.

Номінації на 92-й «Оскар» будуть оголошені у понеділок, 13 січня 2020 року.

Нагадаємо, «Пофарбоване пташеня» – чесько-словацько-український кінофільм чеського режисера Вацлава Маргоула, екранізація однойменного роману польсько-американського письменника Єжи Косинського. Зйомки фільму закінчилися влітку 2018 року і тривали два роки, а весь процес створення кінострічки, у якій знялися в масових сценах і мешканці Любешівщини, сягнув майже десяти років.

Читати також: Після зйомок фільму у волинському селі залишились гори сміття

Міжнародний трейлер:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький педагогічний коледж відсвяткував 80-річчя
Наступна новина Волинське обласне об’єднання роботодавців змінило керівника
Останні новини
Схожі новини