Фрегат «Гетьман Сагайдачний» затопили, щоб не дістався ворогу

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» затопили, щоб не дістався ворогу

Фрегат ВМС ЗС України "Гетьман Сагайдачний" було затоплено з метою, щоб ворог не міг ним скористатись, в тому числі – для диверсій.

Про це повідомляє УП.

"Командир флагману ВМСУ виконав наказ затопити корабель, щоб фрегат "Гетьман Сагайдачний", який перебував на ремонті, не дістався ворогу. Важко уявити більш складне рішення для мужнього воїна та всієї команди. Але ми збудуємо новий флот. Сучасний, потужний. Головне зараз – встояти", – повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Фрегат ВМС ЗС України "Гетьман Сагайдачний" перебував у процесі глибокої модернізації. Зібрати його та відновити боєздатність в короткі терміни було неможливо. Відповідно, через загрозу захоплення противником було прийнято рішення щодо його затоплення.

Екіпаж корабля продовжує свою службу та наразі виконує завдання з захисту України від Російської Федерації", – зазначив начальник служби зв'язків із громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик.

На уточнююче запитання УП, у пресслужбі ВМС також пояснили вищевказане рішення тим, що ворог міг використати фрегат задля диверсій, як наприклад перекриття гавані (як було при окупації Криму).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомі ігри від українських студій та проблема їх локалізації
Наступна новина «Умірай салдат, родіна тєбя нє забудєт»: лучанин зробив огляд аптечки окупанта
Останні новини
Схожі новини