«Футбольна корупція формувалася в Україні десятиліттями», – Холодницький

«Футбольна корупція формувалася в Україні десятиліттями», – Холодницький

Федерація футболу України скеровуватиме будь-яку інформацію про корупцію під час організації футбольних матчів до правоохоронних органів.

Про це заявив на прес-конференції віце-президент Федерації та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє Волинь UA.

«Скажу відверто, ми не зупиняємося на цих результатах. Коли Федерація отримуватиме інші дані про подібні матчі – буде аналогічна реакція, тому думайте на майбутнє. Я впевнений, що це лише початок. Ви отримали від нас футбольну політичну волю. Вона є і вона буде постійно на цих високих постах», – запевнив він.

Холодницький розповів, що інформація про корупцію до Федерації почала надходити минулого року. «Коли ми аналізували кожен етап прем’єр-ліги, кожен етап першої і другої ліги, нам давали інформацію про те, що один, другий, третій матч трохи нечистий. Як правило, раніше ця інформація в Федерації губилася. Ми залучили правоохоронні органи, які змогли довести до логічного результату для відпрацювання нашої інформації», – зазначив він.

За словами віце-президента ФФУ, «футбольна» корупція формувалася в Україні протягом десятиліть. Холодницький висловив сподівання, що подібними викриттями 2вдасться змінити футбол в Україні». Як повідомлялося, правоохоронці 22 травня провели 40 обшуків по всій Україні під час розслідування кримінальної справи за фактом корупції при організації футбольних матчів.

За інформацією слідства, в Україні роками працювало 5 організованих груп, у діяльність яких було залучено 35 футбольних клубів з 10 областей. До складу ОЗГ входили президенти клубів, колишні і діючі гравці, арбітри, тренери, навколофутбольні комерційні структури.

Всього задокументовано участь 320 фігурантів по 57 доведеним епізодами Наразі фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочинного діяння, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) і ч. 1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результат спортивних змагання) ККУ.

Читайте також: Волинський слід у корупційному футбольному скандалі

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де у Луцьку не буде світла 23 травня
Наступна новина «Мені приємно «нести» спогади іншим людям», - луцький фотограф Ярослав Близнюк
Останні новини
Схожі новини