Щонайменше 50 футбольних клубів підозрюються у договірних матчах, - Нацполіція

Щонайменше 50 футбольних клубів підозрюються у договірних матчах, - Нацполіція

Вперше в Україні до відповідальності будуть притягнуті не лише гравці, а й організатори «договірняків». 

Як пише ТСН, щонайменше 50 футбольних клубів України підозрюються у договірних матчах. Про це розповів голова Національної поліції України Сергій Князєв під час брифінгу щодо проведення Нацполіцією масштабної спецоперації щодо договірних матчів в Україні. 

«Спецоперація тривала більше року. Були встановлені особи, причетні до організації договірних матчів, починаючи з вищих дивізіонів Прем’єр-ліги і до юніорських команд. 

За нашою інформацією, таких договірних футбольних матчів щонайменше 50, а може більше, в незаконних домовленостях брали участь понад 3 десятків клубів, функціонерів клубів.

Організатори підозрюються у вчинені кримінального правопорушення за частиною 4 статті 368/3, частини 1 статті 369/3 Кримінального кодексу України. Це перший випадок в Україні, коли до відповідальності будуть притягнуті не лише гравці, а й організатори, функціонери системи», - розповів Князєв.

У ході розслідування стало відомо про існування п'яти злочинних організованих груп. Серед підозрюваних - гравці, тренери, арбітри, а також президенти клубів.

Цей факт підтвердило і Міністерство внутрішніх справ України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юних волинян запрошують у молодіжний освітній табір
Наступна новина МОЗ запровадив нові правила виписки рецептів на ліки
Останні новини
Схожі новини