«Гармидер» показав у Луцьку філософську виставу «Змій». ФОТО

«Гармидер» показав у Луцьку філософську виставу «Змій». ФОТО

Театр «Гармидер» спільно із заслуженою артисткою України Аллою Опейдою та вихованицею фольклорного гурту «Вервечка» Луцького районного будинку культури Ольгою Ткаченко зіграли у Луцьку виставу «Змій».

Показ відбувся 30 червня у Палаці культури. Постановку здійснили за п’єсою Надії Симчич «Марко з Котигорошівки».

«Сподіваюсь, що і діти, і дорослі глядачі, кожен для себе побачить – хтось героїчні сюжети і вболіватиме за долю наших героїв, а хтось і більше, можливо, себе, своїх сусідів. Якщо після цього вам захочеться більше зробити для своєї країни, для свого двору, для своєї сім’ї, то ми вважатимемо, що те, що ми сказали, було донесено», - сказала перед початком вистави режисер театру-студії Руслана Порицька.

Далі ж аудиторія різного віку насолоджувалась казкою. Діти бачили, як село зазнає раптового нашестя триголового величезного змія, який їсть каміння, буряки та людей. Дорослі ж могли спроектувати побачене на масштаби країни, в якій населення не знає історії, дівчата не вміють вишивати хрестиком, а хлопці не хочуть іти на Майдан та не розуміють, чому саме вони мають боротись із ворогом, а всі потребують богатиря, який принесе порятунок.

Тут нема кому іти воювати, проте знаходиться чимало тих, хто святкує перемогу, до якої не доклав жодного зусилля. Сміливцю обіцяють «очевидні» привілеї – безкоштовне відспівування після загибелі та посмертну нагороду.

Втім, у цьому селі-країні є й інша сторона, яка відкривається згодом: знаходяться ті, хто готовий піти на змія – 200-річний дід, богатир Марко, його кохана Марійка та жінка з немовлям. Поодинці вони слабкі і викликають у змія лише сміх, проте об’єднавшись долають ворога. Три покоління «армії» уособлюють минуле, теперішнє та майбутнє, які тільки разом можуть подолати ворога, який знаходиться у міжчассі.

Допомогли у боротьбі також три горошини – знання, сміливість та віра. Упродовж вистави глядачі з нетерпінням чекали фіналу, а після її завершення аплодували стоячи та вигукували «Браво!». Акторам дарували квіти і смаколики. До слова, вперше виставу «Змій» театрали показали два роки тому до 25-ї річниці незалежності України.

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зустріли тіло 22-річного Героя Андрія Волоса. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Пігмаліон 3D надихає на розвиток не лише учасниць
Останні новини
Схожі новини