Гарний старт: в перший день Паралімпіади українці «взяли» 5 медалей

Гарний старт: в перший день Паралімпіади українці «взяли» 5 медалей

Українська збірна виборола одне «золото», одне «срібло» та три «бронзи».

Українські спортсмени в перший день ХІІ Паралімпійських ігор-2018 в Пхьончхані вибороли 5 медалей, серед яких одне «золото». Про це повідомляє Інтерфакс.

«Бронзу» в біатлоні отримала Людмила Ляшенко. При цьому вона на лічені секунди обійшла іншу українку, Юлію Батенкову-Бауман, яка посіла 4-те місце.  Ще одну бронзу в біатлоні виборов Ігор Рептюх. 

Аналогічна ситуація повторилась і з його співвітчизником Григорієм Вовчанським, який прийшов 4-им. Біатлоніст Анатолій Ковалевський також приніс країні бронзову медаль у гонці на 7,5 км.

«Срібло» в гонці на 6 км отримала Оксана Шишкова.

Перше «золото» Паралімпіади виборов Віталій Лук’яненко у гонці на 7,5 км серед атлетів з порушенням зору. Саме він ніс прапор України на церемонії відкриття Ігор.

Зараз українська збірна посідає4-е місце в загальному заліку. Таку ж кількість медалей в перший день завоювала команда із США, але серед їх здобутків три золоті медалі.

Президент України Петро Порошенко привітав спортсменів із першими здобутками.

«Вітаю українських Паралімпійців з чудовим стартом! В перший день Паралімпійських ігр-2018 в Пхьончхані українці здобули 5 нагород: 1 золоту, 1 срібну та 3 бронзові. Україна пишається вами!», – написав президент у Facebook.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна завершує створення центрів реагування на кіберзагрози - віце-прем'єр
Наступна новина Український паспорт став бажанішим у світі
Останні новини
Схожі новини