Газ, вода і світло. Коли і як лучани можуть подати показники лічильників. ПЕРШИЙ У ПОМІЧ

Газ, вода і світло. Коли і як лучани можуть подати показники лічильників. ПЕРШИЙ У ПОМІЧ

Щомісяця лучани постають перед проблемою – потрібно подати показники лічильників. А як? Витрачати час на телефонні дзвінки, йти у відділення установи чи можна якось передати показники через Інтернет?

Нині є чимало швидких і справді зручних способів, як можна передати показники буквально за декілька хвилин.

Тому Перший систематизував всі варіанти, як можна передати показники лічильників, та у який термін потрібно це робити.

Гаряча вода

Термін подачі показників: з 14 до 26 числа щомісяця.

Дзвінок. Показник можна повідомити за номером 0332-773-220. Щоправда, це автовідповідач. Після звукового сигналу потрібно назвати назву вулиці, номер будинку та квартири і показник.

СМС. Робочі номери: 050-011-4900; 067-120-0751; 050-486-9842. Потрібно вказати аналогічну інформацію: назву вулиці, номер будинку та квартири, і фактичний показник.

Електронна пошта. Можна надіслати дані на електронну пошту «Луцьктепла» [email protected] Інформацію подавати у аналогічному форматі.

На сайті «Луцьктепла». Для цього потрібно зайти на офіційний сайт «Луцьктепла», відкрити вкладку «Внести покази лічильника» і у пусті поля форми вввести таку інформацію: показник лічильника,  прізвище, ім’я та по-батькові, адресу, e-mail, номер контактного телефону, а також «номер рахунку». Як пояснили у «Луцьктеплі», це номер договору власника квартири із «Луцьктеплом», його можна знайти у відповідних документах. Втім, якщо знайти не можете, уточнити його можна за контактним номером «Луцьктепла» 0332-77-32-20.

Холодна вода

Термін подачі: з 20 по 3-тє число щомісяця.

Дзвінок. Можна сконтактувати із операторами «Луцькводоканалу» за номером 0332-28-40-40. За цим номером працює декілька операторів, проте іноді, коли охочих подати показники багато, доводиться «повисіти на лінії» декілька хвилин.

СМС. Робочий номер - 067-444-8-777. Як зазначають на сайті «Луцькводоканалу», можна надсилати звичайне повідомлення, а можна зробити це через Вайбер. Повідомлення подають у такому форматі: код вулиці, номер будинку, номер квартири і показник.

Знайти код своєї вулиці можна за цим посиланням.

Електронна пошта. На електронну адресу [email protected] надсилаєте лист, у якому вказуєте  лише номер особового рахунку і показник лічильника.

На сайті «Луцькводоканалу». Для початку потрібно зареєструватись на сайті. Детальна інструкція, як це зробити – за посиланням.

Звертаємо увагу на те, що номер особового рахунку – це код вулиці, номер будинку та номер квартири. Тож у поле «особовий рахунок» вводите ці цифри, але замість пробілів між ними ставите «нижнє тире». Наприклад, формат буде такий: 678_56_89.

У особистому кабінеті можна ввести показник лічильника холодної води.

Потрібно також ввести дані щодо водовідведенння (стоків) гарячої води. Вони відповідають кількості кубів використаної гарячої води за місяць. 

Електроенергія

Термін подачі показників: з 30 до 3 числа щомісяця.

Телефон. Можна сконтактувати із операторами кол-центру за номером телефону 0-880-21-01-31. 

СМС. Також ви можете відправити повідомлення на номер 093-177-00-67. У ньому вказати: 

  • прізвище, ім'я, по-батькові;
  • адресу;
  • номер особового рахунку (міститься в рахунку на оплату);
  • показник лічильника (вводити необхідно тільки цілу частину числа; для багатозонного лічильника необхідно вказати показники по всіх зонах);
  • дату зняття показника лічильника.

Електронна пошта. Можна відправити лист на адресу [email protected]. Вказати аналогічні дані.

Телеграм-бот. Цієї функції ще поки немає у жодній іншій установі. Для цього потрібно «додати» у Телеграмі  користувача @pokazy_lutsk_bot. Бот допоможе вам подати показники. Спочатку обираєте, скільки зон тарифів є у вашому лічильнику. Після цього бот попросить у вас дані: номер особового рахунку, номер вашого телефону та показник. 

На сайті. Для цього необхідно зареєструватись на сайті Волиньобленерго. Схема реєстрації така ж, як і у випадку з Луцькводоканалом: спочатку вводите номер особового рахунку (можна знайти в останній платіжці) та вводите суму платежу. Єдине, що потрібно також обрати «підрозділ постачальника» (для лучан – обрати Луцьку міську філію).

Після цього – аналогічна процедура реєстрації. Детальну інструкцію можете знайти за посиланням.

На особистій сторінці побачите кнопку «занести показання». Там вводите показники лічильника та обираєте дату, коли вони були записані.

Лист у скриньку. Для абонентів міста Луцьк діє спеціальна скринька у Центрі обслуговування клієнтів (вулиця Лесі Українки, 16А) та у ЦНАПі (вулиця Лесі Українки, 35), куди можна скидати заповнені «платіжки».

Газ

Термін подачі показників: з 1 до 5-го числа щомісяця.

Телефон. Є можливість зателефонувати за стаціонарним номером (0332) 280-104, або ж за мобільним 067-33-39-104. Користуючись підказками голосового меню, необхідно ввести номер особового рахунку та показання. Цілодобове голосове меню дозволяє передати дані самостійно, без з’єднання з оператором.

СМС. Повідомлення потрібно надсилати за номером 7104. Текстове повідомлення повинно мати такий вигляд:  0200ХХХХХХ (пробіл) 11111. Де: 0200ХХХХХХ – номер Вашого особового рахунку, а 11111 – Ваш поточний показник лічильника.

Електронна пошта. Лист надсилаєте на адресу [email protected]. У ньому вказуєте номер особового рахунку та показник.

На сайті. Для цього, як і у попередніх випадках, потрібно зареєструватись на офіційному сайті «Волиньгазу». Детальна інструкція, як можна це зробити – за посиланням.

Мобільний додаток. Завантажити тестову версію 104Mobile на телефон можна за посиланням Google Play. Тестова версія 104Mobile розроблена для мобільних пристроїв, які працюють на операційній системі  OC Android (версія 4.1 або вище).

Вайбер. Допоможе вам у цьому чат-бот Viber 7104ua.  Для реєстрації потрібно відсканувати QR-код через месенджер, ввести особовий рахунок, суму останньої оплати або номер лічильника. Viber дає можливість безплатно додати до 5-ти особових рахунків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко приїде на Волинь, - ЗМІ
Наступна новина Волинь – на другому місці в Україні за включенням «особливих» дітей в освіту, – Гриневич
Останні новини
Схожі новини