Генерал-майор з Волині став начальником Військової академії в Одесі

Генерал-майор з Волині став начальником Військової академії в Одесі

Командувачів оперативних командувань «Південь» та «Захід» Андрія Ковальчука і Сергія Літвінова не звільнили з лав ЗСУ, а перевели на інші посади.

Про це повідомили у Командуванні Сухопутних військ ЗСУ, передає «Еспресо.Захід».

Як зазначається, їх перевели у межах просування по службі на вищі ланки. Зокрема, генерал-майора Літвінова призначили заступником начальника Національного університету оборони України. А генерал-майора Андрія Ковальчука - начальником Військової академії в Одесі.

Що відомо про Андрія Ковальчука

Генерал-майор Андрій Ковальчук з Волині очолив оперативне командування «Південь» у 2021 році. До цього він був першим заступником командувача Десантно-штурмових військами ЗСУ (2016-2021 рр.). На момент початку війни у 2014 році Ковальчук перебував на посаді начальника штабу 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Андрій Ковальчук брав участь у миротворчих місіях у Косово та Ліберії, у боях за Слов'янськ та Луганський аеропорт. Командувач також відомий за успішною операцією ЗСУ зі звільнення правобережної частини Херсонської області та самого Херсона.

Має статус Героя України.

Хто такий Сергій Літвінов

Сергій Літвінов став командувач оперативного командування «Захід» у серпні 2021 року. До цього він займав посаду заступника командувача ОК «Північ» з бойової підготовки (2017 рік) та командира 17-ї окремої танкової бригади (2015-2017 рр.).

Як відомо з відкритих джерел, 28 лютого 2022 року Сергій Літвінов отримав звання генерал-майора.

Літвінов нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, а також орденом «За мужність».

Що відомо про їхнє звільнення та хто може очолити ОК «Південь» і «Захід»

9 квітня з'явилася інформація, що командувачів ОК «Південь» Андрія Ковальчука та командувача ОК «Захід» Сергія Літвінова звільнили з посад. Про це писав народний депутат Олексій Гончаренко і РБК з посиланням на джерела.

За словами нардепа, очільником ОК «Південь» призначили генерала Геннадія Шаповалова - екскомандира 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. А командувачем ОК «Захід», як заявив Гончаренко, став бригадний генерал Володимир Шведюк, який служив в ТрО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рідним загиблого бійця Ігоря Столярука з Волині вручили його посмертні нагороди
Наступна новина Депутати проголосували за доплати захисникам: про яку суму йдеться
Останні новини
Схожі новини