Луцьк читає: фентезі від луцького мандрівника

Луцьк читає: фентезі від луцького мандрівника
Андрій Ковальчук

Андрій Ковальчук – активний молодий лучанин, який багато подорожує. Розповідає, що захоплювався читанням із дитинства. У родині була велика бібліотека класиків, тож влітку читав томик за томиком.

Згодом почав купувати книги сам, а наразі надає перевагу жанру фентезі, хоча іноді читає й іншу літературу. Хлопець розповідає, що часом порівнює книги і їх екранізації. Буває, вони доволі вдалі, наприклад, як із «Грою престолів», а буває, що книга набагато глибша.

Разом з фестивалем «Фронтера» інтернет-видання «Перший» знайомить вас із цікавими луцькими книголюбами і їх найулюбленішими книгами. 

Довідково. Уже 4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», однак організатори зазначають, що насправді «Фронтера» - це не лише три фестивальні дні, а платформа для згуртування людей, які працюють в сфері літератури або цікавляться книгами та розвитком культури в Україні. Саме тому планується низка подій протягом року та спеціальних інформаційних проектів, серед яких рубрика «Луцьк_читає». Щопонеділка ви можете дізнатися, що читають люди, які ходять з вами одними вулицями, та, можливо, обрати якусь книгу й для себе.

«Для мене книга – це відпочинок. Можливість поринути в інший світ», – каже Андрій Ковальчук. Тому пропонуємо підбірку книг, які надихають молодого чоловіка.

Джордж Р.Р. Мартін «Гра Престолів»

«Цю сагу знають, напевне, всі. До речі, вважаю, що екранізація дуже вдала, а тому стежую за сюжетом і у книгах, і під час перегляду серіалу.
Наразі в циклі сім книг – це історія про любов, дружбу та політику, яка розгортається у середньовічних королівствах (тобто така собі альтернативна історія)».

Джон Р. Р. Толкін «Гобіт»

«Цю книгу я «проковтнув» за два дні. Це той момент, коли ти повністю занурюєшся в історію та переживаєш усі події з героями. До речі, за цією невеличкою книгою зняли аж три фільми, розширивши історію. Це один із перших романів, які написані у стилі фентезі, та й Толкіна називають батьком жанру. Тому навіть через це книга варта уваги».

Анджей Сапковський «Відьмак»

«Автор – поляк, і його «Відьмак» – одна з найвідоміших серій книг.  У романі дуже багато слов’янської міфології, а тому вона «ближча» нам. До речі, по книзі є комп’ютерна гра. Особисто я спочатку прочитав цикл, а вже тоді почав грати. Романи сподобаються тим, хто любить динамічне фентезі, а автор пише так, що ти ніби перебуваєш із героями і переживаєш усі їхні пригоди». 

Макс Кідрук «Бот»

«З українських авторів мені чи не найбільше подобається Макс Кідрук. У нього доволі різні історії, але я точно рекомендую «Бот». По-перше, це перший український технотрилер, а по-друге – дуже захоплива історія. У романі поєднані сучасні технології, психологія та дуже динамічний сюжет».

Ден Вальдшмідт «Вийди за межі»

«Це книга, яка дуже надихає. У ній ідеться про простих людей, які змогли вийти за рамки, змінити своє життя і стати успішними. Насправді такі книги важливі, аби брати приклад для себе. Мені було цікаво читати історії успіху кожного».

Мік Вікінг «Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи»

«Я довго дивився на цю книгу й хотів прочитати. Адже Данія – доволі маленька країна, але вважається, що данці – найщасливіші люди на планеті». 

* * * 
Якщо і ви багато читаєте та хочете стати героєм рубрики, пишіть «Першому» або на сторінку фестивалю «Фронтера» у фейсбуці. Читайте хорошу літературу разом із нами! Організатори «Фронтери»: Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Департамент культури Луцької міської ради, громадський діяч Роман Бондарук.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Карабасі Барабасі» – пиво за півціни
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 5 серпня
Останні новини
Схожі новини