Геращенко розповіла, коли звільнений у Росії кримський активіст Костенко дістанеться до Києва

Геращенко розповіла, коли звільнений у Росії кримський активіст Костенко дістанеться до Києва

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що звільнений з російської в’язниці кримський активіст Євромайдану Олександр Костенко прибуде до Києва на початку наступного тижня.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook, пише «УНІАН».

«Президент вже поспілкувався телефоном з Олександром Костенком, який з нашим консулом Геннадієм Бриченком ідуть до Москви. Планується, що вони пізно вночі прибудуть до українського посольства. А вже в понеділок-вівторок чекаємо Олександра у Києві», – йдеться в повідомленні.

3 серпня з російської в'язниці звільнили кримського активіста Олександра Костенка.

Довідка: кримчанина Костенка звинувачували в тому, що під час Євромайдану у 2014 році в Києві він нібито заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу «Беркут».

Крім того, він нібито без передбаченого законом дозволу незаконно зберігав нарізний ствол. У травні 2015 року так званий «Київський районний суд Сімферополя» засудив Костенка за обвинуваченням у незаконному зберіганні вогнепальної зброї до позбавлення волі строком 4 роки і 2 місяці. Пізніше в апеляційних інстанціях цей строк було зменшено до 3 років і 6 місяців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Український плавець став чемпіоном Європи
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 4 серпня
Останні новини
Схожі новини