Голограма привида та воскові фігури: у Луцьку хочуть оновити «історію»

Голограма привида та воскові фігури: у Луцьку хочуть оновити «історію»
автор фото: Pit Saykevich

У Луцьку хочуть реставрувати пам’ятки архітектури, а також закупити обладнання для музеїв.

Про це стало відомо під час комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 23 липня.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець зазначила, що такі пропозиції втіляться в життя за допомогою міської цільової Програми «Впровадження транспортного проекту «Нове життя старого міста: реалізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька».

«За цим проектом проводитимуться реставраційні роботи пам’яток історії в Луцьку та Любліні, а також проводитимуться спільні заходи для поглиблення співпраці між містами. Наприкінці 2017 року ми отримали повідомлення про те, що проект пройшов всі етапи оцінки і рекомендований для співфінансування, але була примітка, що це рішення не є підставою для отримання гранту», – розповіла Вікторія Гомонець.

Цей грантовий договір переданий уповноваженому представнику міністерства Польщі, який має підписати його. За її словами, цей проект ще не підписаний сторонами. За проектом, його реалізація передбачена від 1 серпня.

«Бюджет для Луцька становить 1,149 мільйона євро. За умовами програми ми маємо надати мінімум 10% співфінансування з місцевого бюджету. Перший транш коштів від грантодавця надається після дозволу на проведення робіт», – сказала Вікторія Гомонець.

За ці гроші планують реставрацію башти Чарторийських з оборонним муром, провести зовнішні роботи монастиря єзуїтів, зовнішні роботи вежі Чарторийських, реставраційні роботи оборонного муру, внутрішні роботи а цокольному поверсі вежі Чарторийський із облаштуванням у майбутньому музею лицарства та середньовічних часів, внутрішні роботи у підвалах монастиря єзуїтів тощо.

Гомонець додала, що на цокольному поверсі вежі Чарторийських та в підвалах монастиря планується облаштувати музей лицарства та середньовічних часів із закупівлею цікавих речей: мультимедійної дошки, лицарських обладунків, голограми привида, воскових фігур.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Крос, капоейра та великий торт: у Луцьку відсвяткували 2-річчя вуличної гімнастики. ВІДЕО
Наступна новина На Волині виявили авто, яке знаходилося у розшуку за скоєння ДТП
Останні новини
Схожі новини