«Голосували навіть пятидесятники», - УПЦ МП про «незаконний» перехід волинського храму в ПЦУ

«Голосували навіть пятидесятники», - УПЦ МП про «незаконний» перехід волинського храму в ПЦУ
Храм в селі Радошин (фото: Район Ковель)

У Православній церкві України заявили, що до неї приєднався ще один волинський храм УПЦ МП – у волинському селі Радошин. Однак в УПЦ МП переконані – голосування було незаконним і парафіяни насправді не хочуть переходити в нову церкву. 

Про це повідомили у Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП. 

Нагадаємо, 22 січня відбулися збори в сільському клубі села Радошин Ковельського району, на яких зібралися парафіяни двох релігійних громад – сіл Радошин і Битень.

«Голосували незаконно»

«В місцевому будинку культури під наглядом сільського старости та прицілом заїжджих представників Київського патріархату – районного декана та настоятеля громади з сусіднього села, відбувся схід селян. На повістку дня поставили одне питання – про зміну підлеглості місцевої релігійної громади Української Православної Церкви до «митрополії Православної Церкви України». Вирішувати долю православної громади зібралися навіть місцеві пятидесятники та всі ті, хто до неї ніякого відношення не мали», – написали в УПЦ МП. 

Читати також: Хто був на церковних «розбірках» у Скобелці

«Староста села Ковган Дмитро не проінформував присутніх, про неправомірність рішень цього зібрання. Адже рішення про зміну підлеглості ухвалюються загальними зборами конкретної релігійної громади, а не сходом жителів села. Це мають бути «члени даної релігійної громади, які досягли 18-річного віку, визнають обов’язковість Статуту про управління Української Православної Церкви, регулярно беруть участь у богослужінні, сповідаються та причащаються, перебувають у канонічному послухові до настоятеля», – йдеться у повідомленні Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП. 

«Настоятель і справжі парафіяни проводили свої збори»

У МП також запевняють, що ініціатори голосування не запросили ні настоятеля, ні когось з членів місцевої парафії. 

«Таким чином, грубо порушивши державний Закон та обдуривши учасників зібрання, голосувати запросили усіх присутніх в клубі», – написали на сайті єпархії.

А в цей час реальні члени релігійної громади Свято-Покровської парафії УПЦ разом зі своїм настоятелем отцем Іваном Тораком нібито проводили парафіяльні збори у храмі.

«Під протокол з відповідними підписами, прийняли одностайне рішення: позитивно оцінити діяльність парафії у 2018 році та підтвердити підлеглість Українській Православній Церкві під керівництвом митрополита Онуфрія», – йдеться у повідомленні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян кличуть працювати в поліцію: зарплата від 10300 гривень
Наступна новина У луцькій автошколі патрульні презентували «алкоокуляри». ФОТО
Останні новини
Схожі новини