Хто був на церковних «розбірках» у Скобелці

Хто був на церковних «розбірках» у Скобелці

Журналісти виявили, що у складі «групи підтримки» УПЦ МП у селі Скобелка Горохівського району, де вирішували чи переходити до ПЦУ, був білорус із Луцька.

Про це пише видання Район.Горохів.

Нагадаємо, збори у селі Скобелка відбулись 20 січня. Громада вирішила перейти в ПЦУ. Водночас  частина людей – за різними даними від 30 до 250 людей – бажають лишитися зі священиком Назарієм Філіповичем, а той виходити з УПЦ МП не хоче.

Деякі очевидці зборів поскаржились на те, що на захист УПЦ МП приїхали немісцеві молодики спортивної статури.

Зокрема, очевидці, які були на місці подій, розповіли, що прибули хлопці на білому бусі Volkswagen Transporter 2010 року випуску.

За інформацією з Єдиного державного порталу відкритих даних, власник буса – Бондарук Микола Павлович 1966 року народження. Журналісти перевірили чоловіка на сайті YouControl і виявили, що він є керівником юридичної особи «Свято-Хрестовоздвиженська релігійна громада української православної церкви м. Луцьк».

За словами журналістів, «це – протоієрей Миколай Бондарук – секретар Волинської єпархії УПЦ, який очолив службу у Скобелці 20 січня».

Бус, яким привезли молодиків

Журналістам вдалось розпізнати одного з хлопців, який приїхав у якості «групи підтримки».

Це Максим Букський який родом з міста Гомель (Білорусь), а нині проживає у Луцьку. Він багато подорожує. Відвідав Чехію, Німеччину, Польщу, Єгипет. Хизується тим, що спробував там наркотичні речовини.

Максим Букський

По фото на його сторінці в соцмережі ми виявили, що він учасник команди ультрасів під назвою KampfGruppe (точний переклад – «бойова група»). 

За інформацією журналістів, наразі він працює охороцем у РЦ «Промінь».

Ще раніше прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський так коментував звинувачення у тому, що до церкви привезли тітушок:

«Якщо «тітушками» тепер будуть вважатись усі немісцеві, то я можу сказати, що з боку тих, хто вимагав переходу громади УПЦ в УПЦ КП також були тітушки. Якщо впадати у крайнощі, тоді я також - «тітушка», бо у мій бік лунали подібні звинувачення. Що ж до ситуації, - все відбулось в міру спокійно і цивілізовано», – пояснював він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомий кардіохірург похвалив ковельських лікарів, які врятували жінку. ВІДЕО
Наступна новина Як луцькі школи борються з кором. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини