Депутати громади на Волині змінили своє рішення щодо заборони УПЦ мп

Депутати громади на Волині змінили своє рішення щодо заборони УПЦ мп

Сьогодні, 14-го червня, у Зимнівській сільській раді проходила 32 чергова сесія сільської ради на якій знову розглядали питання діяльності УПЦ московського патріархату в громаді та Зимненського монастиря, зокрема.

Проте у ньому не йшлося про заборону діяльності УПЦ мп на території громади, а лише про звернення до президента, ВРУ та голови Волинської ОВА, пише БУГ

Зазначимо, що депутати змінили суть попереднього рішення. У ньому вже не йшлося про саму заборону діяльності релігійних організацій УПЦ мп на території громади і розірвання з ними договорів оренди. Нині ж голосували лише за звернення до Зеленського та ВРУ про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Зимнівської громади та рекомендацію голові Волинської ОВА Юрію Погуляйку розірвати договори оренди з УПЦ мп, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури. Пункт 2 із проєкту рішення виключили “Заборонити діяльність УПЦ мп (офіційно зареєстрованої, як Київська митрополія УПЦ) на території Зимнівської громади”.

А також депутати рекомендували релігійним організаціям УПЦ мп провести загальні збори і самим внести відповідні зміни та доповнення до своїх статутів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голову Луцької райради, який втік за кордон, відправили у відставку
Наступна новина Обрали нового голову Луцької райради
Останні новини
Схожі новини