Гостинний дворик у Луцьку реставрують

Гостинний дворик у Луцьку  реставрують

У Луцьку на вулиці Кафедральній, 4 навпроти музею «Лесина вітальня» волонтери реставрують Гостинний двір.

Про це розповів «Суспільному» голова громадської організації «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин.

Зробити тут публічний простір для проведення різноманітних заходів запропонували луцькі урбаністи. Зі слів Любомира Дмитришина, вартість проєкту – 387 тисяч гривень. 100 тисяч пожертв зібрала їхня організація, зокрема на «Спільнокошті», решту профінансував урбаністичний табір «Будуємо Україну разом». Проєкт благоустрою розробив луцький урбаніст Данило Яловенко.

«Плануємо поставити ще вуличні меблі, невеличку сцену. Воно буде все модульне, його можна переміщувати», – говорить лучанин.

Луцький урбаніст та автор проєкту Данило Яловенко

Усе роблять волонтери. Переважно – це студенти з різних областей України. З 19-го по 29 серпня тут триває урбаністичний табір. Каже, що вперше у своєму житті перекладає кам'яну кладку Вікторія Лукащук, студентка із Коломиї. Дівчина вчиться на факультеті культурології.

Вікторія Лукашук разом з іншими волонтерами реставрує Гостинний дворик у Луцьку

Приміщення, біля яких облаштовують публічний простір, – це міська комунальна власність. Раніше тут були офіси громадських організацій, розповів директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий. Але через аварійність приміщень орендарі – з'їхали. Наразі приміщення стоїть на аукціоні, шукають інвестора.

Зробити в Гостинному дворику публічний простір для проведення різноманітних заходів запропонували луцькі урбаністи.

Гостинний двір Прайзлерів – це пам'ятка архітектури кінця 1880-х років, розповів Любомир Дмитришин. З його слів, Володимир Прайзлер – це чех, переселенець, який жив на Волині, він тут створив ресторан, готель, чеський клуб.

«Завдяки створення простору ми хотіли б зробити це місце привабливим і звернути увагу на те, щоб цей будинок врешті реставрували», – говорить волонтер.

Перший публічний захід у реставрованому Гостинному дворі планують провести цієї суботи, 27 серпня.

Читайте також: В Олицькому замку користувалися порцеляною відомого європейського бренду


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вночі зловили трьох п'яних водіїв
Наступна новина Волинянину за ухиляння від служби дали умовне покарання
Останні новини
Схожі новини