У луцькому Гостинному дворі може бути публічний простір

У луцькому Гостинному дворі може бути публічний простір

У Луцьку хочуть  створити урбаністичну лабораторію для відбудови публічного простору Гостинного двору у Луцьку. У цьому допомагатимуть досвідчені архітектори, міські планувальники та аналітики. Вони разом проведуть дослідження та створять проєкт благоустрою цього публічного простору.

Щоб реалізувати задум, збирають гроші на Спільнокошті. Долучитись може кожен.

Гостинний двір Прайзлерів –  це пам'ятка архітектури кінця XІX ст, що розташована на вул. Кафедральній 4, по дорозі від Луцького замку до Лютеранської кірхи. Сьогодні приміщення Гостинного двору непридатні до нормальної експлуатації через свій незадовільний стан.

Молодіжний центр «Семиярусна гора» звернула увагу на цей простір ще в 2021 році, коли проводила там гутірки з міського планування. 14 травня 2022 року організували кіноперегляд та акустичний вечір у внутрішньому дворику Гостинного. 16 травня  зареєстрували петицію «Про створення публічного простору в Гостинному дворі», яка зібрала більше як 300 підписів.

У липні 2022 року команда почала проєкт урбаністичної лабораторії в Гостинному і провела просторову частину дослідження району навколо та розробила проєкт благоустрою цього публічного простору. «Ми плануємо втілити його в реальність у рамках волонтерського табору “Будуємо Україну разом” у серпні цього року», – зазначають ініціатори проєкту.

У планах  провести археологічні розкопки в підвалах Гостинного двору, укріпити його фундаменти і надалі працювати з приміщеннями. Урбаністична лабораторія –  це частина довготривалого проєкту рестраврації пам’ятки архітектури місцевого значення. Уже зараз очевидно, що в своїй суті це дослідницький підхід. «Ми не маємо відразу готових рішень. Однак напрацьовуємо їх в ході проведення досліджень та експериментів», –  кажуть в організації.

ДОВІДКОВО: Молодіжний центр «Семиярусна гора» –  це громадська організація, яка займається урбаністичними дослідженнями та міським плануванням, а також поширює свої ідеї за допомогою культурної та просвітницької діяльності.

Читайте також:  З Луцька на передову: VolWest Hub збирає 1,1 мільйона гривень на тактичну медицину для ЗСУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рівні складності малюнка в картинах за номерами від 1+ до 5
Наступна новина Переселець з Маріуполя в Луцьку агітував за росію
Останні новини
Схожі новини