«Готові йти на мирні протести»: УПЦ МП просить Савченка захистити їх права

«Готові йти на мирні протести»: УПЦ МП просить Савченка захистити їх права
Єпископ Нафанаїл

Єпископат волинської єпархії УПЦ МП просить голову Волинської ОДА Олександра Савченка захистити права вірян.

Про це йдеться у зверненні єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла та Володимир-Волинського і Ковельського Володимира

«В останні місяці склалась тривожна ситуація в царині релігійних питань в зв’язку з утворенням Православної Церкви України і  виникненням цілої низки конфліктів між так званими «активістами», які намагаються захопити майно, належне канонічній УПЦ, та прихожанами і священнослужителями храмів УПЦ, які  захищають своє конституційне право на свободу совісті та релігії», – йдеться у повідомленні. 

В УПЦ МП заявиляють, що прихильники православної церкви «захопили ряд церков на Волині».

«Священнослужителі і прихожани Церков УПЦ постійно звертаються з вимогою молитовного стояння на захист своїх прав. Від імені священнослужителів та релігійних громад Волині просимо вас посприяти припиненню порушення прав і свобод наших віруючих людей», – йдеться у зверненні. 

У коментарі «Першому» речник УПЦ МП Олег Точинський пояснив, що прихожани і священики «налаштовані виходити на мирний протест проти бездіяльності влади в питаннях утиску їх прав». 

«У зв’язку з цим єпископат просить Савченка вчинити законні дії, аби уникнути конфліктів. Голова ОДА може вплинути на голів сільрад і районних адміністрацій, щоб вони не провокували і не сприяли утворенню подібних конфліктів», – сказав Точинський. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна отримали безвіз із ще однією країною
Наступна новина Скільки парафій Московського патріархату нарахували на Волині
Останні новини
Схожі новини