Грай Челентано: на центральній площі в Луцьку запрацював музичний фонтан

Грай Челентано: на центральній площі в Луцьку запрацював музичний фонтан

У центрі Луцька повноцінно запрацював фонтан. І хоча на календарі – не сезон для подібних об’єктів, у міськраді вирішили показати лучанам, як працює фонтан, який встиг стати чи не найлегендарнішим міським довгобудом.

20 жовтня увечері новий фонтан увімкнули у всій красі: під музику та з підсвіткою.

Прийшли побачити подію і депутати та чиновники Луцькради: секретар Луцькради Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк та деякі інші.

Біля фонтану зібралася чимала кількість лучан із дітьми. Багато хто просто спинявся поруч дорогою з роботи додому і фіксував дійство на телефон. Символічно під старт з колонок звучав Державний Гімн. До і після цього вода вигравала у нічних вогнях під композицію «Сюзанна» італійця Адріано Челентано.

Будували фонтан за кошти міського бюджету. Вартість робіт -12,5 млни грн. 

Як розповів Ігор Поліщук, фонтан ще належить доробити. Зокрема. Бетонні сходинки амфітеатру планують обкласти гранітними плитами.

«Ми не робимо відкриття як такого. Бо вже й не час для відкриття фонтану. Але основна частина робіт завершилася. Лишилося облицювання бетонної конструкції – амфітеатру. Воно буде з того граніту, яким облицьований фонтан. Але єдине: ця робота делікатна, непрості форми самого амфітеатру, вона вимагає і певних температурних умов. Тому ми вирішили не поспішати і зробити його якісно», - зауважив Ігор Поліщук.

З історії фонтану (за матеріалами сайту «Хроніки Любарта»):


Драматичний театр збудували у 1975 році у стилі радянського модернізму і через два роки відкрили фонтан. Одна з його особливостей – скульптура двох дельфінів, біля якої, мабуть, сфотографувалися свого часу всі діти Луцька. Відкриття фонтану було одним із інших заходів із влаштування нового центрального майдану в місті, яким раніше був майдан біля обкому з Леніним. Отже, фонтан відігравав не тільки естетичне значення як окраса майдану, а й чисто містобудівне.

У сімдесяті збудували театр, фонтан, пам’ятник Лесі Українці, «Бім-Бом» і посадили верби, які ростуть і нині.

Кінець того першого фонтану почався в другій половині 1990-х. Спочатку перенесли дельфінів. Нове місце їхнього поселення тоді – водойма в зоопарку. Згодом перестали й подавати воду. В такому стані колишній фонтан стояв приблизно 10 років, коли змінили його конфігурацію, зробили нові бортики, а відтак і залили його бетоном. У колишньому фонтані влаштували дитяче містечко, яке закрили у 2012 році. Через рік тодішній міський голова Микола Романюк заявив, що фонтан таки планують реконструювати і запустити в дію. Але реальні роботи із влаштування водної оази все ніяк не починалися.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку усі будинки будуть підключені до опалення до кінця тижня
Наступна новина Xiaomi Redmi 4X працює, але зображення немає — що робити?
Останні новини
Схожі новини