«Гріб був закритий. Стояв в окремому приміщенні». Розповіли, як в Луцьку ховали лікаря з COVID

«Гріб був закритий. Стояв в окремому приміщенні». Розповіли, як в Луцьку ховали лікаря з COVID
Фото ілюстративне

Під час похорону лікаря-гінеколога Ореста Тимчука, який помер через серцевий напад, але якому підтвердили коронавірус, дотримувалися всіх необхідних вимог.

Про це під час брифінгу 31 березня повідомили у Волинській ОДА.

Нагадаємо, на Волині зареєстровано уже три випадки коронавірусної інфекції. Один випадок виявили посмертно. У лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні, який помер 29 березня в інфекційній лікарні, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус.

За інформацією ЗМІ, про результати лабораторних досліджень родичам померлого стало відомо вже тоді, коли тіло покійного віддали для поховання, й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак зауважила, що при похованні всіх норм дотримувалися.

«Це така інтимна для сім’ї процедура, якf, як на мене, не повинна виходити на широкий загал. В умовах сьогодення це не просто правильно, а необхідно. Всім був наданий алгоритм поховання. Всі служби його мають дотримуватися і про це знають. Вчора ми перевірили, як це відбувається на практиці. Все згідно норм. Гріб був щільно закритий. Стояв в окремому приміщенні. Людей було 8. Вони стояли на певній відстані один від одного. Площа приміщення це дозволяла», - каже Тетяна Щербак.

Нижній храм луцького Свято-Троїцького собору продезінфікували у зв’язку з тим, що там відспівували людину, яка була інфікована коронавірусом. Відео оприлюднили  у Волинській єпархії ПЦУ. 

Усі люди, які контактували з хворим, будуть знаходитися на самоізоляції, щоб уберегтися від ймовірного зараження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні підготували пів сотні готелів та санаторіїв для обсервації
Наступна новина На Волині збільшують перелік санаторіїв для обсервації через COVID-19
Останні новини
Схожі новини