На Волині збільшують перелік санаторіїв для обсервації через COVID-19

На Волині збільшують перелік санаторіїв для обсервації через COVID-19
На фото: корпус санаторію в Згоранах

Місць для обсервації більше в умовах епідемії коронавірусу буде більше.

Про це стало відомо під час брифінгу в ОДА 31 березня.

«Дотепер місцем для обсервації був санаторій у селі Згорани Любомльського району. Відтепер таких закладів буде більше, бо цей перелік розширюють. Кількість людей, які заїжджають на території Волині , – величезна. І потік не припиняється. Тому кількість місць для обсервації була збільшена», - зазначила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

У селі Згорани розташований дитячий протитуберкульозний санаторій. Спочатку людей на обсервацію селитимуть там. Потім – у санаторії та профілакторї, пізніше, у крайньому випадку - залучатимуть готелі, кажуть в ОДА.

Як відомо, станом на 31 березня в Україні підготували 61 заклад – це готелі та санаторії  - для обсервації українців, які прибувають з-за кордону.

Про це повідомив Офіс президента з посиланням на результати щоденної селекторної наради президента Володимира Зеленського з представниками уряду та державних відомств, які залучені до боротьби з COVID-19.

«Усі пункти мають бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції й обов’язково – для комфортного проживання», – розповів Володимир Зеленський.

За словами Тетяни Щербак, для мешканців території, на яких розташовані ці заклади, немає ніяких загроз.

«Це безпечно. Навіть якщо люди житимуть в санаторії, після них буде проведена повна дезінфекція. Навіть якщо вони здорові. Приміщення будуть оброблятися, щоб звести нанівець ймовірність інфікування. Але зразу кажу: якщо буде людина з підозрою на коронавірус, вона буде не в місці обсервації, з усіма здоровими, а в окремому боксі. Тому ризик буде зведений до мінімуму», – каже чиновниця. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Гріб був закритий. Стояв в окремому приміщенні». Розповіли, як в Луцьку ховали лікаря з COVID
Наступна новина «Лікарі працюють на передовій». Шмигаль заявив, що з 1 квітня медикам збільшать зарплатню
Останні новини
Схожі новини